ELSTAT a înrăutăţit estimarea privind creşterea economiei Greciei în 2014

Oficiul Central de Statistică al Greciei (ELSTAT) a revizuit în scădere estimările privind evoluţia economiei în 2014 şi a modificat datele privind declinul PIB-ului în 2013, 2012 şi 2011, în urma actualizării datelor şi a rezultatelor recensământului din 2011, transmite Reuters.
Economica.net - mar, 13 oct. 2015, 16:31
ELSTAT a înrăutăţit estimarea privind creşterea economiei Greciei în 2014

Anul trecut, activitatea economică a înregistrat un avans de 0,7%, faţă de o expansiune de 0,8% anunţată în martie de ELSTAT.

Anul acesta, PIB-ul Greciei ar urma să înregistreze un declin de 2,3%. Săptămâna trecută, ministrul Economiei, George Stathakis, estima că declinul PIB-ului ar putea fi mai redus, deoarece economia a beneficiat de un sezon turistic solid, iar impactul introducerii restricţiilor asupra mişcărilor de capital nu a fost atât de dur cum se anticipa.

Băncile greceşti, închise din 29 iunie din cauza retragerilor masive de numerar, şi-au redeschis porţile cu aproape o lună mai târziu, pe 20 iulie, dar au rămas în vigoare, cu unele relaxări, restricţiile asupra mişcărilor de capital. Limita maximă a fondurilor ce pot fi retrase zilnic de la bancomat este fixată la 420 de euro, în loc de 60 de euro pe zi cum a fost iniţial, pentru a evita formarea de cozi la ATM-uri.

Conform datelor ELSTAT, declinul economiei în 2011 a fost de 9,1% (faţă de 8,9% anunţat anterior), de 7,3% în 2012 (faţă de 6,6% estimat în martie) şi de 3,2% în 2013 (faţă de 3,9% previzionat anterior).

Te-ar mai putea interesa și
Record după record pentru aur – Cotaţiile pe pieţele internaţionale au sărit din nou de 2.200 dolari/uncie. Cea mai mare valoare din istorie la cursul BNR
Record după record pentru aur – Cotaţiile pe pieţele internaţionale au sărit din nou de 2.200 dolari/uncie. Cea ...
Aurul creşte azi, 28 martie 2024, şi atinge un nou record la cursul BNR. Este cea mai mare cotaţie din istoria României pentru gramul de aur (327,8351 lei). Precedentul record a fost atins pe 27......
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, ...
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori ...
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.