1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 11 º

Extern

Elveția va înregistra în 2020 cea mai severă scădere economică din ultimii 45 de ani

Guvernul Elveţiei a anunţat joi că se aşteaptă la un declin al economiei de 6,7% în acest an, faţă de o scădere de 1,5% previzionată luna trecută, pe fondul efectelor pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters, citată de Agerpres.

23 apr, 2020 | Agerpres

Anul viitor, a previzionat Secretariatul de Stat pentru Afaceri Economice (SECO), economia ar urma să înregistreze un avans de 5,2%, în funcţie de desfăşurarea marilor evenimente sportive.

Declinul din 2020 ar fi cel mai sever din 1975, când economia elveţiană a fost afectată de evoluţiile preţurilor de pe piaţa petrolului.

"Aceasta este una dintre cele mai severe crize de la Al Doilea Război Mondial. Viteza şi forţa scăderii activităţii economice este, pur şi simplu, fără precedent. În două luni, situaţia economiei s-a deteriorat semnificativ", a afirmat economistul SECO Ronald Indergand.

Miercuri, ministrul de Finanţe Ueli Maurer a estimat că, în urma restricţiilor introduse pentru stoparea epidemiei, economia a înregistrat săptămânal pierderi de cinci miliarde de franci elveţieni (5,13 miliarde de dolari).

Rata şomajului în Elveţia ar urma să crească la 3,9% anul acesta şi la 4,1% în 2021, a estimat SECO.

În pofida faptului că a lansat un pachet de sprijinire a economiei în valoare de 62 de miliarde de franci (63,85 de miliarde de dolari), "pandemia de coronavirus ameninţă multe companii cu supra-îndatorare şi în consecinţă faliment", au avertizat autorităţile elveţiene.

Elveţia, cu o populaţie de 8,6 milioane de locuitori, a ajuns joi la 28.496 cazuri de infectare cu coronavirus şi la 1.268 de decese.

În 16 aprilie, Guvernul Elveţiei a anunţat o ieşire din izolare "lentă" şi "progresivă" începând cu 27 aprilie, datorită faptului că propagarea pandemiei de COVID-19 a încetinit în ţară.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO