Elveţia este dispusă să găzduiască următoarea rundă de negocieri în dosarul nuclear iranian

Elveţia "se declară dispusă pentru a găzdui următoarele etape" ale negocierilor pe tema programului nuclear iranian şi salută "progresele înregistrate în dosarul nuclear iranian", a anunţat duminică Ministerul de Externe, citat de AFP.
Economica.net - Dum, 10 nov. 2013, 12:21
Elveţia este dispusă să găzduiască următoarea rundă de negocieri în dosarul nuclear iranian

Aceste progrese „constituie un pas către o mai mare siguranţă în lume, una dintre priorităţile politicii externe a Elveţiei”, se felicită comunicatul oficial, chiar dacă pentru moment nu s-a încheiat un acord.

Elveţia adaugă că aceste progrese „confirmă pertinenţa căii diplomatice, singura capabilă să aducă o soluţie durabilă la această problemă spre mulţumirea tuturor părţilor implicate”.

Elveţia a promis, de asemenea, să continue „să susţină eforturile diplomatice în acest sens”.

Marile puteri occidentale şi Iranul s-au reunit în perioada 7-10 noiembrie la Geneva pentru a încheia un acord în dosarul nuclear iranian.

După trei zile de discuţii, participanţii, la nivel ministeral, au plecat fără un acord şi au convenit să reia negocierile la 20 noiembrie.

Aceasta va fi a treia rundă de negocieri în şase săptămâni, prima având loc la jumătatea lui octombrie, la Geneva.

Elveţia nu participă la aceste negocieri, coordonate de Catherine Ashton, şefa diplomaţiei europene, dar îşi pune la dispoziţiei resursele.

În afară de Ashton, miniştrii de Externe din Iran, Franţa, Rusia, Germania, Marea Britanie şi ministrul adjunct chinez au venit la Geneva pentru a participa la aceste negocieri.

Israelul va face totul pentru a convinge lumea să evite un „acord inadecvat” cu Iranul

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat, duminică dimineaţă, că Israelul va face tot posibilul pentru a convinge comunitatea internaţională să împiedice un „acord inadecvat” în dosarul nuclear iranian înainte de reluarea negocierilor cu Teheranul la 20 noiembrie, relatează AFP.

„Vom face totul pentru a convinge puterile şi liderii lor să evite încheierea unui acord inadecvat cu Iranul”, a afirmat Netanyahu în cadrul consiliului de miniştri.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...