1EUR = 4.7800 RON | Bucureşti 10 º

Finanţe şi bănci

Elveţia şi Emiratele Arabe Unite nu vor mai fi considerate de UE paradisuri fiscale - Reuters

Miniştrii de Finanţe din Uniunea Europeană vor elimina Elveţia şi Emiratele Arabe Unite (EAU) din lista paradisurilor fiscale, se arată într-un document UE consultat de Reuters citat de Agerpres.

04 oct, 2019 | Agerpres

La şedinţa din 10 octombrie, miniştrii de Finanţe din Uniunea Europeană ar urma să excludă Emiratele Arabe Unite din lista neagră a jurisdicţiilor fiscale necooperante, un instrument comun de diminuare a riscurilor de abuz fiscal şi de competiţie fiscală neloială la nivel mondial. Tot din această listă vor fi eliminate şi Insulele Marshall.

Elveţia va fi scoasă de pe lista gri a paradisurilor fiscale, care include ţările care s-au angajat să-şi modifice reglementările fiscale pentru a fi în concordanţă cu cele ale UE, se arată în documentul consultat de Reuters.

Comisia Europeană a apreciat recent că lista s-a dovedit a fi un real succes, întrucât multe state şi-au modificat legislaţia şi sistemele fiscale pentru a se alinia la standardele internaţionale.

Pe parcursul anului trecut, Comisia a evaluat 92 de ţări în funcţie de trei criterii: transparenţa fiscală, buna guvernanţă şi activitatea economica reală, dar şi pe baza unui indicator, existenţa cotei zero a impozitului pe profit.

În plus, noile dispoziţii din legislaţia UE interzic direcţionarea sau tranzitarea fondurilor UE prin entităţi din ţări aflate pe lista neagră.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO