Emag, Dedeman şi Bitdefender, firme româneşti care ar putea avea succes în cazul unei listări la BVB

Emag, Dedeman şi Bitdefender se numără printre firmele private româneşti despre care directorii unor companii consideră că ar avea succes în cazul unei listări la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).
Economica.net - mar, 17 nov. 2020, 10:29
Emag, Dedeman şi Bitdefender, firme româneşti care ar putea avea succes în cazul unei listări la BVB

„Hidroelectrica, Aeroportul Bucureşti, Portul Constanţa pe partea de companii de stat, iar pe partea de companii private mi-ar plăcea să văd pe lângă UiPath la Bursa de Valori Bucureşti, Dedeman. De asemenea, Bitdefender cred că ar fi o companie foarte bine primită pe Bursa de Valori Bucureşti”, a menţionat Marius Dan – SVP/director executiv senior, Strategie Corporativă Fondul Proprietatea, întrebat care sunt companiile pe care doreşte să le vadă la Bursă şi ar avea succes.

La rândul său, Omer Tetik, CEO Banca Transilvania susţine că ar mai pune pe listă o companie, respectiv Emag.

„În perioada aceasta de pandemie poate nu este oportună listarea pentru Aeroportul Bucureşti”, a mai spus Tetik, la evenimentul online „Viaţa unei companii listate. Povestea din spatele graficelor”.

Totodată, Gheorghe Dobra – CEO Alro, consideră că lista ar putea fi completată cu Dedeman şi Slatina Piteşti. „Aş începe cu Dedeman, Aeroportul Otopeni, Portul Constanţa, firma de construcţii Slatina Piteşti şi, nu în ultimul rând, Aeroportul Bucureşti. Chiar dacă este în situaţia în care este, cred că privatizarea l-ar scoate la lumină pentru că transparenţa câştigă până la urmă.”, a menţionat Gheorghe Dobra.

Corina Popescu, CEO Electrica, susţine că Hidroelectrica „poate duce Bursa la alt nivel”, şi a menţionat pentru listare Emag, precum şi Bitdefender, „o companie ce poate să ofere mult”.

Pentru a marca cei 25 de ani de bursă modernă, BVB organizează în săptămâna 16 – 20 noiembrie, de luni până vineri, de la ora 10:00, o serie de evenimente. Astfel, până pe 19 noiembrie vor avea loc o serie de webinarii zilnice, iar pe 20 noiembrie este programată o conferinţă de presă.

„În cadrul acestor evenimente vor participa, în calitate de speakeri, principalii actori din piaţă: investitori, emitenţi, brokeri, autorităţi, alături de reprezentanţi ai BVB. Discutăm despre cum a evoluat piaţa de capital locală, unde putem fi peste următorii 25 de ani şi ce paşi trebuie parcurşi în acest sens”, susţin reprezentanţii BVB.

Evenimentele vor fi transmise live pe canalul de YouTube şi Facebook al BVB.

Instituţia bursei de valori a fost restabilită în anul 1995, iar pe 20 noiembrie au fost realizate primele tranzacţii. În prima şedinţă au fost realizate 45 de tranzacţii, cu un volum total de 905 acţiuni care au aparţinut unui număr de şase companii listate.

Un sfert de secol mai târziu, bursa românească este transformată fundamental. În prezent, la BVB sunt 352 de companii listate pe segmentul principal şi Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT) şi se tranzacţionează zilnic, în medie, peste 42 milioane de acţiuni.

Te-ar mai putea interesa și
Bucureştenii se implică în digitalizarea Capitalei
Bucureştenii se implică în digitalizarea Capitalei
Un număr din ce în ce mai mare de bucureșteni folosesc AmParcat, cea mai rapidă, civilizată și ușoară metodă de plată a parcării publice în București.  Datorită feedback-ului primit...
Ministerul Finanțelor a împrumutat 461,2 milioane de lei de la băncile comerciale
Ministerul Finanțelor a împrumutat 461,2 milioane de lei de la băncile comerciale
Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat, joi, 461,2 milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de ...
Nicuşor Dan: Am convenit cu ministrul Energiei crearea unei centrale provizorii la fostul CET Titan
Nicuşor Dan: Am convenit cu ministrul Energiei crearea unei centrale provizorii la fostul CET Titan
Primarul general, Nicuşor Dan, a declarat că a convenit cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, asupra necesităţii creării ...
PE a refuzat să stabilească o dată pentru votarea acordului comercial post-Brexit din cauza dosarului privind Irlanda de Nord
PE a refuzat să stabilească o dată pentru votarea acordului comercial post-Brexit din cauza dosarului privind Irlanda ...
Parlamentul European a refuzat joi să stabilească o dată pentru votul său asupra acordului comercial post-Brexit, în ...