1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 25 º

IT&C

eMAG în 2018: numărul comenzilor online a crescut cu 40%, mai mult de jumătate au venit de pe mobil

Retailerul online eMAG a anunţat, miercuri, că, pe fondul diversificării gamelor de produse şi servicii, cumpărăturile online au evoluat semnificativ în 2018, iar clienţii au plasat cu 40% mai multe comenzi decât în anul precedent, scrie News.ro.

20 feb, 2019 | News.ro

Avansul a venit în contextul în care consumatorii vor să câştige tot mai mult timp, a explicat directorul de marketing al eMAG, Eugen Popescu, scrie News.ro.

”Pe măsură ce ritmul de viaţă devine tot mai alert, consumatorii vor să câştige timp, ceea ce duce la apariţia unor noi servicii de livrare care să se plieze pe aceste nevoi, cum ar fi livrarea planificată sau lockerele de tip EasyBox, care sunt amplasate în proximitatea consumatorului. Stilul de viaţă se reflectă şi în modalitatea de plată, astfel că vedem o creştere a plăţilor online cu cardul, care se remarcă prin simplitate şi beneficii legate de retur, eliminând totodată grija cash-ului”, a spus Eugen Popescu.

În 2018, mai mult de jumătate (57%) dintre comenzi au fost plasate de pe dispozitive mobile, acolo unde aplicaţia oferă cel mai rapid mod de a comanda online. Anul trecut, clienţii eMAG din Bucureşti au putut să aleagă ziua şi intervalul orar de livrare, în funcţie de agenda proprie, prin intermediul serviciului de livrare planificată.

În plus, în noiembrie 2018, eMAG a început dezvoltarea în Bucureşti a reţelei de lockere EasyBox, care sunt amplasate în principiu outdoor, în zone cu trafic ridicat. Acestea se adresează clienţilor eMAG care doresc să ridice personal comenzile, indiferent de oră, iar anul acesta reţeaua EasyBox se va extinde şi în alte regiuni din ţară.

”În 2018, numărul de tranzacţii cu cardul online pe platforma eMAG a crescut cu 53%, tendinţă care este de aşteptat să se menţină şi anul acesta. Această metodă de plată sigură şi rapidă le oferă clienţilor mai multă flexibilitate, prin simplificarea procesului de cumpărături online şi permit returnarea rapidă a banilor în cazul în cazul returului produsului”, se arată în comunicat.

În acest context, 33% din numărul total de tranzacţii cu cardul este realizat prin intermediul cardurilor de credit, iar una din zece tranzacţii în rate este plătită cu cardul de cumpărături eMAG de la Raiffeisen Bank.

Pe fondul creşterii penetrării internetului mobil, eMAG estimează că în 2019 va continua să crească numărul de comenzi plasate din zona rurală. Utilizatorii au observat că economisesc timp şi bani dacă aleg să cumpere online: în 2018, numărul de comenzi plasate din zonele rurale a crescut cu 50%, comparativ cu anul precedent.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO