eMAG oferă comisioane reduse la jumătate pe Marketplace producătorilor români cu cifră de afaceri sub 500.000 lei

eMAG, cel mai mare retailer online din România, a lansat programul "Deschide România", prin care oferă antreprenorilor români care produc bunuri în România, cu cifră de afaceri sub 500.000 lei în ultimul an fiscal, acces pe eMAG Marketplace la comisioane reduse cu 50%.
Economica.net - joi, 26 ian. 2017, 09:34
eMAG oferă comisioane reduse la jumătate pe Marketplace producătorilor români cu cifră de afaceri sub 500.000 lei

Proiectul se adresează firmelor şi persoanelor fizice autorizate care au ca obiect de activitate principal sau secundar producţia unor bunuri în România şi care au avut în ultimul an fiscal încheiat o cifră de afaceri sub 500.000 de lei. Aceşti antreprenori vor plăti eMAG un comision redus cu 50% pentru vânzările generate în Marketplace. Sunt vizate de asemenea ONG-urile şi întreprinderile sociale, care beneficiază de comision zero.

eMAG Marketplace percepe comisioane cuprinse între 5% şi 20% din vânzările partenerilor, în funcţie de categoria de produse.

„Ce înseamnă micii antreprenori români: ei sunt baza unei economii sănătoase. Sunt foarte creativi, angajează oameni în comunităţi, uneori în comunităţi defavorizate, produc valoare în comunitatea lor. Aceşti mici antreprenori sunt faorte vulnerabili la toate schimbările, de la schimbări legislative la schimbări de forţă de muncă – le pleacă oamenii foarte uşor, le e greu să pastreze oamenii. Aceti antreprenori au de asemenea o limitare geografică, de obicei îi vedem prin târguri, talciocuri şi pe la marginea drumului, sau prin diverse cataloage pe care le distribuie în comuinităţile lor sau pe la diverse companii. Obiectivul nostru este un ecosistem de susţinere a antreprenoriatului românesc la baza lui”, a declarat Iulian Stanciu, CEO al Dante International, compania care operează eMAG.

Produsele trebuie să respecte anumite standarde de calitate, să fie produse de serie, nu unicat, iar antreprenorii trebuie să se ocupe de descrierea urcată pe site – fotografii şi documentaţie pe site. eMAG se ocupă de partea de logistică, livrare şi promovare.

Micul antreprenor câştigă astfel o piaţă de desfacere naţională, cu milioane de potenţiali clienţi – site-ul eMAG înregistrează peste 20 de milioane de accesări în fiecare zi, a explicat Iulian Stanciu, CEO Dante International, compania care operează eMAG.

Proiectul este live de câteva luni şi a atras deja 32 de antreprenori, care au generat până acum vânzări de 600.000 de lei. eMAG ţinteşte 400 de antreprenori în primul an şi 50.000 de produse, cu vânzări de 14 milioane de lei, şi speră că în cinci ani vânzările generate prin Deschide România să ajungă la 100 milioane lei.

Iulian Stanciu estimează că eMAG va percepe un comision mediu de 5-6% din vânzările generate prin Deschide România.

„Pentru micii antreprenori români, înscrierea în eMAG Marketplace reprezintă oportunitatea de a accesa milioane de potențiali clienți, iar pentru aceștia din urmă, cumpărarea produselor românești pe care și le doresc, simplu și rapid, indiferent de locul din țară în care ele sunt fabricate. Ei vor sprijini astfel micii producători și tradițiile meșteșugărești. O cerere crescută va aduce și noi locuri de muncă, iar astfel impactul acestui proiect în cadrul comunităților va fi unul de durată”, a afirmat la rândul său Florin Filote, director eMAG Marketplace.

eMAG Marketplace a încheiat anul 2016 cu peste 2.400 de parteneri activi şi 1,8 milioane de comenzi. Peste 1,25 milioane de produse sunt listate astăzi pe site-ul eMAG prin Marketplace, în 2.000 de categorii.

Programul este destinat produselor nonalimentare, pentru că produsele alimentare sunt perisabile şi necesită condiţii speciale de stocare şi transport.

Referitor la preţurile practicate pe marketplace, Stanciu a explicat că „sunt date de piaţă”.

„Preturile sunt date de piata. Nu vor putea sa vanda cu un pret prea mare fata de cele practicate in piata pentru un produs echivalent, pentru ca nu se va vinde indiferent cat trafic vom duce la ei. Vom sta alaturi de ei si dupa ce listeaza produsele si le vom da mai multe informatii. De exemplu, ai avut 1.000 de vizualizari pe produsul respectiv si nu ai avut vanzari, deci ai o problema fie cu documentarea, fie cu pretul”, a spus Stanciu.

eMAG va primi în Deschide România şi antreprenori care asamblează aici produse din piese sau materii prime importate din străinătate, deoarece creează valoare adăugată aici.

La proiect au lucrat 30 de oameni, iar investiţia în tehnologie se ridică la aproximativ un milion de lei în ultimele luni, la care se adaugă spaţiul de promovare care va fi rezervat programului Deschide România pe site-urile eMAG de desktop şi mobile şi în aplicaţia eMAG.

Te-ar mai putea interesa și
Autonom raportează pentru 2023 venituri de 728,9 milioane de lei, în creștere cu 13%. Profitul net însă a scăzut cu 48%
Autonom raportează pentru 2023 venituri de 728,9 milioane de lei, în creștere cu 13%. Profitul net însă a scăzut cu 48%
Autonom Services S.A., cea mai extinsă rețea de mobilitate din România, raportează că a înregistrat anul trecut venituri totale de 728,9 milioane de lei, în creștere cu 13% față de anul......
Inflația în SUA a revenit pe creștere în luna martie, potrivit datelor publicate de Departamentul Comerțului cu câteva zile înainte de reuniunea comitetului Rezervei Federale
Inflația în SUA a revenit pe creștere în luna martie, potrivit datelor publicate de Departamentul Comerțului cu câteva ...
Inflaţia a revenit pe creştere în luna martie în Statele Unite ale Americii, potrivit indicelui preţurilor de consum ...
Divizia de regenerabile a celui mai bogat ucrainean vrea de nouă ori mai multe capacități în România, după primele două proiecte finalizate deja la noi. Interviu cu John Stuart, CEO DRI
Divizia de regenerabile a celui mai bogat ucrainean vrea de nouă ori mai multe capacități în România, după primele ...
John Stuart este CEO al  DTEK Renewables International (DRI), divizia de regenerabile a conglomeratic energetic ucrainean ...
Virgil Ichim pleacă de la conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private începând cu data de 30 aprilie 2024
Virgil Ichim pleacă de la conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private începând cu data de 30 aprilie 2024
Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă de la conducerea companiei începând cu data de 30 aprilie 2024, ...