eMAG se extinde agresiv. Vrea să fie prezent pe fiecare piaţă din regiune până în 2020

După intrarea pe pieţele din Bulgaria și Ungaria, eMAG, cel mai mare retailer online din România, urmează o nouă extindere anul viitor.
Economica.net - mie, 12 nov. 2014, 22:00
eMAG se extinde agresiv. Vrea să fie prezent pe fiecare piaţă din regiune până în 2020

“În 2015 ne vom mai extinde operațiunile pe cel puțin două piețe, urmând ca până  în 2020 să fim prezenți pe fiecare piață din regiune. Conflictul din Ucraina ne-a dat peste cap planurile de extindere în acest an pentru că țara vecină urma să se alăture rețelei de magazine eMAG”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Iulian Stanciu, CEO al eMAG.

Deși inițial eMAG estima o creștere de 40% a business-ului, pentru 2014 afacerile retailerului vor ajunge la 281 de milioane de euro, în creștere cu 50% față de anul trecut. Cifra de afaceri include toate cele trei țări pe care eMAG este prezent.

eMAG s-a extins în anul 2012 în Bulgaria unde este deja lider de piața, cu o cotă de 60%. Pe 21 noiembrie 2013 a intrat în Ungaria, unde a ajuns în acest moment pe prima poziție ca număr de comenzi și pe a doua poziție ca valoare medie a unei comenzi.

Potrivit estimărilor ECONOMICA.NET cele două țări în care eMAG va intra anul viitor sunt Serbia, o piața în curs de dezvoltare cu un mare potențial de creștere, și Turcia, o piața online de zece ori mai mare în comparație cu România.

În acest moment eMAG are peste 1.000 de angajați permanenți și 100 de angajați temporari pe care retailerul ar putea să îi păstreze definitiv dacă vânzările vor crește semnificativ.

În anul 2012 Grupul Naspers a achiziționat 70% din acțiunile eMAG pentru suma de 90 de milioane de dolari de la Iulian Stanciu și Radu Apostolescu, fondatorul magazinului.

Anul acesta Radu Apostolescu s-a retras din eMAG, iar noua structură a acționariatului este în acest moment, Naspers cu 74.2% din acțiuni, și Iulian Stanciu cu 25.8% din acțiuni. 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ce acoperă ajutorul de înmormântare în România?
Ce acoperă ajutorul de înmormântare în România?
În țara noastră sunt acordate o serie de ajutoare sociale pentru a putea veni în sprijinul persoanelor aflate în dificultate ...
Uniunea Europeană a adăugat pe lista de sancțiuni impuse Belarusului 28 de persoane și entități implicate în criza migranților – surse
Uniunea Europeană a adăugat pe lista de sancțiuni impuse Belarusului 28 de persoane și entități implicate în criza ...
Reprezentanţii celor 27 de state ale Uniunii Europene şi-au dat acordul miercuri pentru extinderea listei de sancţiuni ...
Doar 24.837 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore
Doar 24.837 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore
Un număr de 24.837 de doze de vaccin Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson&Johnson au fost administrate în ultimele ...