1EUR = 4.8372 RON | Bucureşti 35 º

Finanţe şi bănci

Emisiunea de acţiuni a NBG de 2,5 miliarde de euro a fost suprasubcrisă - Reuters

Emisiunea de acţiuni a National Bank of Greece (NBG), în valoare de 2,5 miliarde de euro (3,48 miliarde de dolari), a fost deja subscrisă, cu o zi înainte de încheierea procesului de bookbuilding, a declarat miercuri pentru Reuters un bancher implicat în tranzacţie.

07 mai, 2014 | Agerpres

'Până acum oferta este suprasubscrisă de aproape două ori', a afirmat bancherul sub protecţia anonimatului.

NBG, cel mai mare grup bancar elen, NBG trebuie să-şi majoreze capitalul cu 2,18 miliarde de euro, după testele de stres derulate de compania BlackRock Inc.

Luna trecută, Piraeus şi Alpha Bank au obţinut aproape trei miliarde de euro (4,1 miliarde de dolari) pentru majorarea capitalului, majoritatea banilor venind de la investitorii străini. De asemenea, Piraeus a vândut bonduri pe trei ani de 500 milioane de euro, prima vânzare de obligaţiuni a unui creditor elen din 2009.

În paralel, Grecia a revenit pe pieţele financiare internaţionale luna trecută, după o pauză de patru ani, prin vânzarea de obligaţiuni pe cinci ani în valoare de trei miliarde de euro, la un cupon mai mic decât se aştepta Guvernul de la Atena.

National Bank of Greece a revenit pe profit anul trecut, datorită rezultatelor foarte bune obţinute de divizia din Turcia, Finansbank, a costurilor de finanţare mai scăzute şi a reducerii provizioanelor pentru creditele neperformante. În 2013, NBG a înregistrat un profit net de 809 milioane de euro, faţă de pierderi de 2,14 miliarde de euro, în 2012.

Principalele bănci din Grecia sunt prezente şi pe piaţa din România: National Bank of Greece (NBG), acţionar majoritar la Banca Românească, EFG Eurobank, care controlează Bancpost, Alpha Bank, Piraeus Bank şi ATE Bank (fosta Mindbank).

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO