Emisiunea de obligaţiuni de 500 mil. euro a NEPI Rockcastle e tranzacţionată din această lună şi la BVB

Emisiunea de obligațiuni de 500  de milioane de euro lansată de NEPI Rockcastle a început din august să fie tranzacționată și pe bursa din București. Dobânda oferită e de 2,625%, iar data scadenței e 22 mai 2023.
Răzvan Zamfir - mie, 21 aug. 2019, 07:03
Emisiunea de obligaţiuni de 500 mil. euro a NEPI Rockcastle e tranzacţionată din această lună şi la BVB

Listarea a fost intermediată de BRD-Groupe Societe Generale. Obligațiunile au fost listate atât la Bursa de Valori București, cât și la Bursa din Dublin și fac parte dintr-un program de note pe termen mediu în valoare de 1,5 miliarde de euro.

Principalele caracteristici ale celei de-a doua tranșe în valoare de 500 de milioane EUR din emisiile de obligațiuni sunt:
• Tip: nominativ, dematerializat, garantat, liber transferabil, înregistrat într-un cont
• Număr de obligațiuni: 5.000
• Valoarea nominală: 100.000 euro
• Rata dobânzii (%): 2,625
• Data scadenței: 22 mai 2023

Prima tranșă a emisiunii de obligațiuni corporative ale NE PROPERTY pe BVB a avut loc în decembrie 2017 și valora de asemenea 500 milioane de euro.

Investiție BERD

Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a investit 50 de milioane de euro în emisiunea de obligaţiuni de 500 de milioane de euro lansată de NEPI Rockcastle, iar în 2017, BERD a mai investit 50 de milioane de euro într-o emisiune de obligaţiuni a NEPI Rockcastle.

Sumele obţinute de investitorul cu capital sud african vor fi utilizate pentru a refinanţa datorii existente ale companiei, pentru a finanţa proiecte aflate în dezvoltare ale NEPI Rockcastle şi pentru achiziţia de noi proiecte imobiliare în regiune.

NEPI Rockastle e cel mai mare investitor imobiliar din România, cu 51 de proprietăți în portofoliu. Cu un portofoliu de peste 5,9 miliarde euro, NEPI Rockcastle este prezent în 9 țări din regiune și deține o poziție puternică pe piață din România prin centrele comerciale deținute (printre care Mega Mall, Promenada, City Park Constanța, Shopping City Sibiu) și portofoliu de birouri în locații cheie în București cât și în Timișoara.

Compania a vândut recent clădirea de birouri The Office din Cluj-Napoca deținută în co-proprietate cu antreprenorul timișorean Ovidiu Șandor,către frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, pentru o sumă estimată la peste 100 de milioane de euro, iar recent AFI Europe a semnat o scrisoare de intenție pentru achiziția portofoliului de birouri al NEPI Rockcastle.

Compania, care vrea să cumpere și Casa Radio, va efectua operațiuni de due dilligence asupra celor patru clădiri de birouri ale NEPI Rockcastle, evaluate la 309,2 milioane euro.

NEPI Rockcastle a scos la vânzare întregul portofoliu office deținut, care include Floreasca Business Park, The Lakeview şi Aviatorilor 8 (fostul Victoriei Office), cu o suprafaţă totală închiriabilă a acestor proiecte este de 70.580 mp.

Compania se va concentra pe dezvoltarea și administrarea mallurilor din portofoliu. În total, în România, compania deține 736.000 mp cu o vloare de 1,7 miliarde de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Lukaşenko neagă că ar avea de gând să atace Ucraina
Lukaşenko neagă că ar avea de gând să atace Ucraina
Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, cel mai apropiat aliat al Kremlinului, a negat vineri că ar avea planuri de a ataca Ucraina, într-o întâlnire cu locuitorii districtului Prujana......
Gazprom taie livrările de gaze spre Europa prin Nord Stream 1 în perioada 31 august – 2 septembrie
Gazprom taie livrările de gaze spre Europa prin Nord Stream 1 în perioada 31 august – 2 septembrie
Livrările de gaz rusesc către Europa prin gazoductul Nord Stream 1 vor fi întrerupte timp de trei zile, între 31 august ...
Ultimele explozii din spatele liniilor rusești au avut un impact psiholog puternic asupra conducerii moscovite – Ministerul britanic al Apărării
Ultimele explozii din spatele liniilor rusești au avut un impact psiholog puternic asupra conducerii moscovite – Ministerul ...
Recentele explozii care au avut loc mult în spatele liniilor ruseşti în Crimeea au avut un efect psihologic major asupra ...
PSD anunță că susține total inițiativa lui Alexandru Rafila de a înjumătăți banii de consultanță din PNRR
PSD anunță că susține total inițiativa lui Alexandru Rafila de a înjumătăți banii de consultanță din PNRR
Partidul Social Democrat a transmis, vineri, că susţine "total" acţiunea ministrului Sănătăţii care "a înjumătăţit" ...