Enel a vândut 10% din pachetul de acțiuni pe care-l deținea la operatorul de internet italian Open Fiber

Compania Enel a anunțat sâmbătă că a acceptat oferta făcută de firma Cassa Depositi e Prestiti Equity (CDPE) pentru cumpărarea unei participații de 10% la operatorul de internet prin fibră optică Open Fiber, după ce ulterior avizase vânzarea unui pachet de 40% către Macquarie Infrastructure & Real Assets (MIRA).
AGERPRES - sâm, 01 mai 2021, 10:46
Enel a vândut 10% din pachetul de acțiuni pe care-l deținea la operatorul de internet italian Open Fiber

Grupul energetic și-a continuat astfel acțiunea de trasfer a acțiunilor pe care îl deținea în acest proiect național important de infrastructură Fiber to the Home (FTTH) din Italia.

„Suntem extrem de încântați de acești cinci ani grozavi în Open Fiber. Într-un timp scurt, datorită muncii neîntrerupte a Open Fiber și pasiunii și dedicării tuturor angajaților săi, Italia a trecut de la o poziție inferioară a clasamentului la una de top pentru a deveni un lider în UE în ceea ce privește cablarea FTTH. Această creștere a permis, de asemenea, dezvoltarea unui lanț valoric industrial general în țară, în timp ce Open Fiber s-a impus ca un jucător important în industrie, cu un impact pozitiv pentru Enel și CDP. Și lăsăm onoare de a continua acest proiect de infrastructură, esențial pentru redresarea și creșterea țării, companiilor CDP și Macquarie. Prețuim experiența dobândită prin Open Fiber și așteptăm cu nerăbdare să o aplicăm în alte țări din întreaga lume, în linie cu modelul nostru de strategie de suport. Aș dori să-mi exprim recunoștința față de toți managerii și angajații actuali și anteriori cu care am avut privilegiul de a lucra în acești cinci ani de succes, cu o recunoaștere specială către CEO Elisabetta Ripa și președintele Franco Bassanini pentru expertiza și viziunea lor de neprețuit”, a declarat Francesco Starace (foto), directorul general al Enel Group.

Potrivit FTTH Council Europe, Italia a crescut acoperirea FTTH (internet prin fibră optică) în gospodării cu peste 30 de puncte procentuale în ultimii patru ani, trecând de la 15% în 2016 la aproximativ 45% în 2020. La sfârșitul anului 2020, Italia s-a clasat pe locul doi în urma Franței în termeni de creștere a acoperirii FTTH, cu adăugarea a aproximativ 3,8 milioane de gospodării în ultimele cincisprezece luni. Aceste rezultate au fost obținute în principal datorită Open Fiber, care în doar câțiva ani a crescut ca al treilea jucător de infrastructură FTTH din Uniunea Europeană.

Până acum, Open Fiber a conectat deja prin infrastructura de fibră aproximativ 11,5 milioane de gospodării din Italia. De la intrarea Open Fiber pe piața italiană de internet fix ultra-broadband (UBB) și până astăzi, numărul orașelor cu serviciul FTTH disponibil a crescut, în zonele concurențiale ale pieței, de la mai puțin de 30 în 2016 la peste 180. În plus, Open Fiber a acoperit, în zonele rurale, aproximativ 2.000 de municipalități mici și mijlocii din toată Italia.

Open Fiber a fost înființată în 2015, ca o subsidiară deținută în totalitate de firma Enel. La sfârșitul acestor cinci ani, compania predă acum conducerea operatorului de internet către CDP și MIRA pentru a continua această afacere și extinderea fibrelor optice în toată Italia. Abandonarea cablurilor de cupru în favoarea fibrei optice implică beneficii pentru mediu, social și economic pentru întreaga țară.

Te-ar mai putea interesa și
Portugalia se deschide începând de luni pentru turiștii veniți din majoritatea statelor UE
Portugalia se deschide începând de luni pentru turiștii veniți din majoritatea statelor UE
Portugalia va autoriza de luni călătoriile în scop turistic pentru persoanele din majoritatea ţărilor europene, a anunţat sâmbătă Ministerul lusitan de Interne, transmit AFP şi EFE, citate......
China a interzis expedițiile pe Everest de pe teritoriul său, pentru a opri apariția pandemiei COVID-19
China a interzis expedițiile pe Everest de pe teritoriul său, pentru a opri apariția pandemiei COVID-19
China a suspendat expediţiile pe Everest de pe teritoriul său pentru a evita orice risc de contaminare cu COVID-19 din ...
GCS: 729 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 729 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Toată țara rămâne în scenariul verde
Un număr de 729 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
Lucian Bode: Vor fi controale acolo unde restricțiile sunt menținute
Lucian Bode: Vor fi controale acolo unde restricțiile sunt menținute
Măsurile adoptate vineri de Guvern au în vedere o relaxare prudentă, şi nu una totală, a declarat Ministrul Afacerilor ...