Enel lansează obligaţiuni de 3,25 miliarde de euro asociate obiectivelor de sustenabilitate

Enel Finance International N.V. - compania financiară înregistrată în Olanda controlată de Enel S.p.A. - a lansat o obligaţiune multi-tranşă asociată obiectivelor de sustenabilitate pentru investitorii instituţionali de pe piaţa Eurobond, în valoare totală de 3,25 miliarde de euro, se arată într-un comunicat al celei mai mari companii europene de utilităţi.
AGERPRES - mie, 09 iun. 2021, 12:43
Enel lansează obligaţiuni de 3,25 miliarde de euro asociate obiectivelor de sustenabilitate

Obligaţiunea este legată de realizarea obiectivului de sustenabilitate al Enel ce vizează reducerea emisiilor directe de gaze cu efect de seră, contribuind la Obiectivul de Dezvoltare Durabilă 13 al Organizaţiei Naţiunilor Unite, şi este în conformitate cu cadrul de finanţare durabilă al grupului, scrie Agerpres.

Tranzacţia are loc după lansarea de către EFI a primelor obligaţiuni asociate obiectivelor de sustenabilitate din lume în dolari americani şi euro, în 2019, şi prima obligaţiune asociată obiectivelor de sustenabilitate emisă pe piaţa lirei sterline în 2020. Instrumentul lansat de EFI este cea mai mare tranzacţie asociată obiectivelor de sustenabilitate de pe pieţele de capital cu venit fix.

Obligaţiunea, care este garantată de Enel, a fost suprasubscrisă de 3,5 ori, pentru circa 11,3 miliarde de euro şi o participare importantă din partea investitorilor responsabili social (SRI), permiţând grupului Enel să-şi diversifice baza de investitori.

În acelaşi timp, EFI a lansat o ofertă voluntară neangajantă pentru răscumpărarea a patru serii restante de obligaţiuni convenţionale pentru o valoare totală maximă de 1 miliard de euro, accelerând atingerea obiectivele grupului de a asigura surse de finanţare durabile în datoria totală brută.

Oferta începe pe 8 iunie 2021 şi se încheie pe 14 iunie 2021.

EFI vizează să răscumpere titlurile de valoare menţionate mai sus în numerar, sub rezerva unor condiţii; suma finală a titlurilor răscumpărate în ofertă va fi determinată după încheierea perioadei ofertei, de către EFI, care îşi rezervă dreptul de a creşte sau de a reduce suma maximă menţionată anterior.

În conformitate cu planul strategic actual al Enel, operaţiunea de gestionare a pasivului, combinată cu noua tranzacţie multi-tranşă menţionată mai sus, va accelera realizarea obiectivelor grupului de a asigura surse de finanţare durabile în datoria totală brută, stabilite la 48% în 2023 şi peste 70% în 2030.

Emisiunea de obligaţiuni şi Oferta au fost susţinute de un sindicat de bănci, cu Banca Akros SpA – Gruppo Banco BPM, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, Banco Santander, BNP Paribas, CaixaBank, Credit Agricole, Deutsche Bank, Goldman Sachs, ING, Intesa Sanpaolo, JP Morgan, Mediobanca, Natixis, Societe Generale şi UniCredit, acţionând în calitate de co-bookrunners.

„Lansarea celei mai mari tranzacţii asociate obiectivelor de sustenabilitate, cu cea mai mare valoare subscrisă, marchează un punct important de referinţă, după ce emisiunile de obligaţiuni revoluţionare ale Enel au fost lansate pe piaţa globală a obligaţiunilor de acest tip în 2019, o piaţă care continuă să se dezvolte într-un ritm exponenţial, captând o gamă largă de sectoare industriale şi zone geografice şi care este acum un instrument consolidat de finanţare durabilă, din ce în ce mai des întâlnit pe pieţele de capital. Cu tranzacţiile pe care le anunţăm acum, prin care răscumpărăm obligaţiunile convenţionale existente pe piaţă şi, în acelaşi timp, emitem noi obligaţiuni asociate obiectivelor de sustenabilitate, reflectăm şi în componenta de finanţare angajamentul nostru de a accelera tranziţia energetică”, a afirmat directorul financiar al Enel, Alberto De Paoli.

Enel SpA, cea mai mare companie de utilităţi din Europa, are o prezenţă importantă pe piaţa din România.

 

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...