1EUR = 4.7315 RON | Bucureşti 35 º

Companii

Engie negociază vânzarea diviziei sale de gaz natural lichefiat către Total

Grupul francez de utilităţi Engie a demarat discuţiile cu privire la o posibilă vânzare a diviziei sale de gaze naturale lichefiate (GNL) către grupul petrolier francez Total, scrie un articol publicat luni în cotidianul financiar La Lettre de l‘Expansion, transmite Reuters.

23 oct, 2017 | Agerpres

Cele două companii ar putea ajunge la un acord 'în următoarele săptămâni', precizează publicaţia menţionată, fără a oferi alte detalii legate de valoarea posibilei tranzacţii.

Directorul general de la Engie, Isabelle Kocher, a demarat un amplu proces de restructurare care include vânzarea unor active în valoare de 15 miliarde de euro şi investiţii de 22 de miliarde de euro.

Engie, primul furnizor de gaze naturale din Franţa cu 9,6 milioane de contracte, are peste 16 milioane de clienţi în Europa. Grupul francez are operaţiuni pe întregul lanţ de producţie a gazelor naturale lichefiate, de la explorare şi producţie pentru identificarea şi exploatarea noilor zăcăminte şi până la distribuţia către clientul final.

La rândul său, grupul petrolier Total şi-a anunţat anterior intenţia de a relua vânzarea de gaze şi electricitate în Franţa până la finele acestui an şi speră să câştige aproximativ două milioane de clienţi.

Cu 24,1% din acţiuni şi 27,6% din drepturile de vot, statul francez este cel mai mare acţionar la Engie (fosta GDF Suez - n. r.). Pe piaţa din România, Engie este prezent în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO