1EUR = 4.7537 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Engie vinde mai multe termocentrale pe bază de cărbune din Germania şi Olanda

Grupul francez de utilităţi Engie a încheiat un acord privind vânzarea unora din termocentralele sale pe bază de cărbune din Germania şi Olanda către fondul de investiţii Riverstone Holdings LLC, în conformitate cu strategia sa vizând concentrarea pe energiile regenerabile, informează Reuters.

26 apr, 2019 | Agerpres

Într-un comunicat de presă difuzat vineri, Engie a precizat că va vinde termocentrale cu o capacitate totală instalată de 2.345 MW către fondul Riverstone Holdings LLC, o operaţiune care va permite Engie să îşi reducă datoriile cu aproximativ 200 milioane euro. După finalizarea tranzacţiei, cărbunele va mai reprezenta doar 4% din capacităţile globale de producţie de electricitate ale Engie, faţă de 13% la finalul 2015.

"Tranzacţia este una în linie cu strategia grupului de a deveni lider mondial în tranziţia energetică. Ne concentrăm investiţiile pe soluţii pentru companii şi autorităţi locale, dezvoltarea energiilor regenerabile şi adaptarea reţelelor la tranziţia energetică" a declarat directorul general de la Engie, Isabelle Kocher.

Conform unui nou plan strategic pentru 2019-2021 prezentat în luna februarie, Engie se va concentra pe 20 de ţări şi 30 de metropole, ceea ce înseamnă că va ieşi de pe 20 de pieţe în următorii trei ani, şi de asemenea investiţiile sale vor viza în special energiile regenerabile, serviciile şi infrastructura. Grupul francez a precizat atunci că va investi între 11 şi 12 miliarde euro în perioada 2019-2021, dintre care 4-5 miliarde euro pentru soluţii către clienţi (servicii către persoane fizice, companii şi colectivităţi locale), 2,3 - 2,8 miliarde euro pentru regenerabile şi 3 - 3,3 miliarde euro pentru reţele.

Pe piaţa din România, Engie este prezentă în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO