Englezii, nemţii şi americanii, principalii cumpărători de titluri de stat româneşti

Emisiunea record de eurobonduri efectuată săptămâna aceasta de România a fost subscrisă în proporţie semnificativă de investitori din Marea Britanie, Germania, Austria şi America de Nord.
Economica.net - vin, 23 oct. 2015, 10:36
Englezii, nemţii şi americanii, principalii cumpărători de titluri de stat româneşti

România a emis pentru prima dată obligaţiuni în euro pe piaţa externă de capital cu maturitatea de 20 de ani. De asemenea, suma de 2 miliarde de euro atrasă este cea mai mare reuşită de statul român printr-o singură emisiune de obligaţiuni.

Ministerul Finanţelor a împrumutat 1,25 miliarde euro pe 10 ani prin eurobonduri cu un randament de 2,84% şi o rată a cuponului de 2,75%, respectibv 750 milioane de euro pe 20 de ani la un randament de 3,93%, cu un cupon de 3,875%.

Tranşa cu maturitatea la 10 ani a fost subscrisă în proporţie de 31% de investitori din Marea Britanie, 12% din România, 11% din Germania şi Austria, 11% din Centrul şi Estul Europei, 10% din Italia, 10% din SUA şi Canada, 8% din Benelux şi ţările scandinave, 2% din Asia şi Orientul Mijlociu, iar restul de 5% din alte zone ale lumii.

Eurobondul cu maturitatea la 20 de ani a fost subscris în proporţie de 42% de investitori din Marea Britanie, 18% din Germania şi Austria, 16% din SUA, 8% din România, 6% din Benelux şi ţările scandinave, 3% din Italia, 2% din Asia şi Orientul Mijlociu, iar restul de 5% din alte regiuni, a anunţat vineri Guvernul.

MFP a încheiat astfel programul de finanţare pe 2015.

Directorul Trezoreriei, Ştefan Nanu, a declarat pentru Reuters că statul român nu are de gând să mai efectueze vreo emisiune de obligaţiuni pe pieţele externe în acest an.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori și actualizează schema de sprijin pentru toți consumatorii de......
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...