1EUR = 4.8742 RON | Bucureşti 4 º

Extern

Eni achiziţionează 20% în cel mai mare parc eolian offshore din lume

Compania energetică italiană Eni SpA a anunţat vineri că va plăti 405 milioane de lire sterline (545 milioane de dolari) pentru a achiziţiona o participaţie de 20% în proiectul Dogger Bank, care, la finalizare, va fi cel mai mare parc eolian offshore din lume, transmit Reuters şi site-ul lse.co.uk.

04 dec, 2020 | Agerpres

Eni vrea astfel să obţină expertiză în sectorul energiei eoliene offshore şi să-şi reducă cu 80% emisiile de gaze cu efect de seră până în 2050.

Eni a cumpărat 10% din proiect de la compania britanică de utilităţi SSE şi 10% de la grupul petrolier norvegian Equinor. După finalizarea tranzacţiei, la începutul anului viitor, SSE şi Equinor vor deţine fiecare 40% în proiectul Dogger Bank iar Eni restul de 20%.

Realizarea proiectului Dogger Bank din largul coastei de nord-est a Angliei, a cărui finalizare este prevăzută pentru anul 2026, va ajuta companiile să-şi îndeplinească obiectivele climatice.

Marea Britanie este deja cea mai mare piaţă globală pentru energia eoliană offshore şi până în 2030 vrea să ajungă la o capacitate de 40 GW, de la 10 GW în prezent.

Luna trecută, SSE şi Equinor au anunţat că investesc şase miliarde de lire sterline (8,03 miliarde de dolari) pentru a construi primele două etape ale proiectului Dogger Bank.

Realizarea proiectului, a cărui finalizare este prevăzută pentru anul 2026, va ajuta cele două companii să-şi îndeplinească obiectivele climatice, au informat joi SSE şi Equinor.

Prima etapă a proiectului ar urma să-şi înceapă operaţiunile în 2023, iar a doua aproximativ peste un an. Fiecare etapă va genera aproximativ 6 TWh de electricitate anual.

A treia etapă ar urma să fie finalizată până în 2026. Până atunci, Dogger Bank va produce suficientă electricitate pentru aprovizionarea cu energie electrică a unui număr de şase milioane de locuinţe în fiecare an, au informat SSE şi Equinor.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO