Epidemia de Ebola a dus la moartea a 2.917 de persoane în Africa de Vest – nou bilanţ OMS

Febra hemoragică Ebola s-a soldat cu 2.917 morţi în Africa de Vest din cele 6.263 de cazuri depistate, conform ultimului bilanţ făcut public joi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi valabil pentru data de 21 septembrie, relatează AFP.
Economica.net - joi, 25 sept. 2014, 10:35
Epidemia de Ebola a dus la moartea a 2.917 de persoane în Africa de Vest - nou bilanţ OMS

Cei mai mulţi morţi s-au înregistrat în Liberia, 1.677 din 3.280 de cazuri depistate, în timp ce în Guineea există 635 de morţi (din 1.022 de cazuri), iar în Sierra Leone – 597 de morţi (din 1.940 de cazuri), scrie Agerpres.

În fiecare dintre cele trei ţări au existat între 75 şi 100 noi cazuri confirmate pe săptămână, în cursul ultimelor cinci săptămâni. Epidemia continuă să se extindă în Sierra Leone şi în Liberia, în timp ce în Guineea situaţia pare să se stabilizeze, potrivit OMS. Salariaţii din domeniul sanitar sunt afectaţi în mod special, cu 208 morţi din 373 de persoane infectate.

De altfel, autorităţile din Sierra Leone au dispus joi plasarea în carantină a trei regiuni în care trăiesc 1,2 milioane de persoane, pentru a împiedica răspândirea epidemiei.

‘Districtele Port Loko, Bombali şi Moyamba sunt plasate în carantină cu efect imediat’, a anunţat preşedintele Ernest Bai Koroma, într-o declaraţie televizată miercuri seară.

Măsura, a cărei durată nu a fost precizată, va afecta 1,2 milioane de persoane şi intervine la mai puţin de o săptămână după izolarea totală timp de trei zile a întregii populaţii a ţării.

După noua decizie, în total 14 regiuni ale ţării şi peste o treime din populaţia ţării sunt vizate de restricţii de circulaţie.

Un focar distinct al epidemiei de Ebola există într-o regiune izolată din Republica Democrată Congo (RDC), unde 41 dintre cele 68 de persoane care au contactat virusul au murit de la 11 august, data apariţiei virusului.

Nigeria a înregistrat şi ea opt morţi din 20 de cazuri depistate, în timp ce în Senegal singura persoană infectată, un student din Guineea, s-a vindecat între timp, conform unui anunţ făcut la 10 septembrie de autorităţile din această ţară.

Maladia, numită şi febra hemoragică Ebola, atinge o rată de mortalitate de circa 70%, conform unui studiu al OMS. Conform organizaţiei, se poate spune că boala a dispărut când nu mai există contaminări într-o ţară ‘la 42 de zile după ultimul caz înregistrat’.

Te-ar mai putea interesa și
Grupări armate din Gaza au furat 66 de milioane de euro de la Banca Palestinei, în urma unei serii de jafuri care au avut loc în aprilie
Grupări armate din Gaza au furat 66 de milioane de euro de la Banca Palestinei, în urma unei serii de jafuri care au avut ...
Forțe armate palestiniene, dintre care una pretinde că face parte din gruparea islamistă Hamas, au furat luna trecută un total de 66 de milioane de euro din seifurile mai multor sucursale bancare......
După Germania și Cehia, Polonia anunță la rândul său că a fost vizată de un atac cibernetic de proveniență rusă
După Germania și Cehia, Polonia anunță la rândul său că a fost vizată de un atac cibernetic de proveniență rusă
Polonia a anunţat că a fost la rândul său vizată de presupuse atacuri cibernetice atribuite unui grup rus numit APT28, ...
Nicușor Dan anunță că tramvaiele de pe linia 41 vor circula până la ora trei în noaptea de Înviere
Nicușor Dan anunță că tramvaiele de pe linia 41 vor circula până la ora trei în noaptea de Înviere
În noaptea de Înviere, linia de tramvai 41 va avea un program de funcţionare prelungit, până la ora 03.00, pentru a ...
Antony Blinken: Washingtonul vrea să ofere statelor insulare din Pacific o ofertă mai bună decât cea chineză
Antony Blinken: Washingtonul vrea să ofere statelor insulare din Pacific o ofertă mai bună decât cea chineză
Statele Unite vor să ofere insulelor din Pacific o "alegere mai bună" decât China, chiar dacă Washingtonul singur nu ...