1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 15 º

Extern

Epidemie Ebola: Bilanţul morţilor a crescut la 5.459

Bilanţul deceselor provocate de epidemia de Ebola a crescut la 5.459 din 15.351 de cazuri identificate în opt ţări până la 18 noiembrie, a anunţat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează Reuters.

21 noi, 2014 | Agerpres

Cifrele arată o creştere de 39 de decese înregistrate şi 106 noi cazuri de la precedentul bilanţ, anunţat miercuri. 'Rata de răspândire rămâne semnificativă în Guineea, Liberia şi Sierra Leone', menţionează OMS, referindu-se la cele trei ţări vest-africane cel mai grav afectate.

Toate cele şase cazuri cunoscute de Ebola în Mali s-au soldat cu decese şi 327 de contacte expuse virusului sunt monitorizate în capitala Bamako. Un doctor cubanez, primul infectat cu Ebola, a fost evacuat în cursul nopţii din Sierra Leone la Geneva de către OMS.

Autorităţile elveţiene au precizat vineri într-o conferinţă de presă la Spitalul Universitar din Geneva, unde Felix Baez este ţinut în izolare, că starea bărbatului este stabilă.

Doctorului cubanez, în vârstă de 43 de ani, i se administrează un medicament experimental, ZMapp, produs de Mapp Biopharmaceutical.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO