Epidemie Ebola: O a cincea persoană a fost internată în Spania ca măsură de precauţie

O a cincea persoană a fost internată marţi seara la spitalul Carlos III din Madrid, după descoperirea, luni, în Spania a primului caz de infectare cu virusul Ebola în Europa, a informat presa spaniolă citând surse spitaliceşti, relatează AFP.
Economica.net - mie, 08 oct. 2014, 06:38
Epidemie Ebola: O a cincea persoană a fost internată în Spania ca măsură de precauţie

Potrivit cotidianului El Pais, este vorba despre o infirmieră care a intrat în contact cu asistenta medicală infectată cu virusul Ebola şi internată luni în spital. Infirmiera a fost internată ca măsură de precauţie, a precizat sursa citată, precizând că aceasta prezintă o febră uşoară.

În plus faţă de asistenta medicală, alte trei persoane se află sub observaţie în acest spital din nordul Madridului: o altă infirmieră, un inginer, în cazul căruia testele iniţiale au ieşit negative, şi soţul bolnavei, care prezintă un ‘risc ridicat’ de îmbolnăvire.

Asistenta medicală face parte din echipa care a tratat doi misionari spanioli afectaţi de virus şi care au murit la 12 august şi 25 septembrie.

Pe de altă parte, un medic american care ar fi putut contacta virusul Ebola în Sierra Leone şi care a fost transferat la 28 septembrie în Statele Unite pentru a fi internat într-o clinică a Institutului American de Sănătate (NIH) a fost externat marţi din spital, au anunţat autorităţile sanitare.

NIH a explicat că medicul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, lucra ca voluntar în Sierra Leone când a fost rănit cu un ac de seringă care ar fi putut fi infectat cu virusul Ebola.

‘El a avut febră o perioadă scurtă de timp în timpul spitalizării sale la clinică, apoi s-a stabilit că medicul nu era infectat cu virusul Ebola’, a precizat NIH.

De la izbucnirea epidemiei în luna martie în Africa de Vest, 3.439 de persoane au murit din cele aproximativ 7.500 de persoane infectate în cinci ţări de pe continentul african, în special în Liberia, Sierra Leone şi Guineea, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Te-ar mai putea interesa și
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la "Baa2", ca urmare a revenirii solide a economiei ungare din pandemie, o veste......
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Kaufland, operatorul celui mai mare lanț de hypermarketuri la nivel național și numărul doi pe piața comerțului alimentar ...
Florin Cîțu a câștigat alegerile pentru președinția PNL
Florin Cîțu a câștigat alegerile pentru președinția PNL
Florin Cîţu a obţinut 2.878 de voturi "pentru" din partea delegaţilor la Congresul PNL, iar Ludovic Orban 1.898.
Acces interzis la agențiile Loto fără certificatul verde sau test negativ
Acces interzis la agențiile Loto fără certificatul verde sau test negativ
Jucătorii împătimiți sau cei care joaca ocazional la Loto nu mai pot intra în agenții fără certificatul verde sau ...