Erdogan acuză presa străină, inclusiv CNN, de activităţi de spionaj

Premierul turc, Recep Tayyp Erdogan, a acuzat marţi presa străină, inclusiv canalul american de televiziune CNN, că întreprinde activităţi de spionaj şi că vrea să provoace tulburări în ţara sa, acuzaţii ce survin după violenţele de sâmbătă de la Istanbul, relatează AFP, DPA şi EFE.
Economica.net - mar, 03 iun. 2014, 15:38
Erdogan acuză presa străină, inclusiv CNN, de activităţi de spionaj

”Lingăul CNN a fost prins în flagrant delict”, a declarat cu satisfacţie Erdogan în discursul său săptămânal în faţa deputaţilor formaţiunii sale politice, Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP, provenit din mişcarea islamistă), referindu-se la Ivan Watson, corespondent al CNN.

Watson a fost interpelat pentru scurt timp în cursul unei transmisiuni în direct despre impresionanta desfăşurare a forţelor de ordine – circa 25.000 de poliţişti, potrivit DPA – în Piaţa Taksim din Istanbul pentru a împiedica manifestaţiile consacrate împlinirii unui an de la fronda antiguvernamentală din iunie 2013.

Arestat de poliţişti în civil, Watson a fost repede pus în libertate după verificarea actelor sale de identitate, poliţia prezentând scuze.

Forţele de poliţie au reprimat violent sâmbătă, îndeosebi la Istanbul şi Ankara, manifestaţiile a mii de persoane care au înfruntat interdicţia autorităţilor de a marca evenimentele de acum un an şi au efectuat numeroase arestări, conform DPA peste 100 de persoane, care a fost ulterior eliberate.

În opinia lui Erdogan, media străine ”n-au nimic de-a face cu libertatea presei”, ”ele au o misiune, acţionează ca spioni”.

În timpul evenimentelor de anul trecut, care s-au soldat cu cel puţin opt morţi şi peste 8.000 de răniţi, Erdogan critica aspru presa străină, acuzată de participarea la ”un complot” împotriva regimului său.

Învingător în mod larg al scrutinului municipal din 30 martie, Erdogan, aflat la guvernare din 2003, ar urma să anunţe în zilele ce vin candidatura sa la alegerile prezidenţiale din august a.c.

 

Te-ar mai putea interesa și
Comisarii ANPC au verificat 160 de operatori economici din Moldova în doar două zile
Comisarii ANPC au verificat 160 de operatori economici din Moldova în doar două zile
Comisarii pentru protecţia consumatorilor, reuniţi în "Caravana Consumatorilor", au controlat peste 160 de operatori economici din Moldova în doar două zile şi au aplicat amenzi......
Rușii sunt principalii cumpărători de locuințe străini în Turcia
Rușii sunt principalii cumpărători de locuințe străini în Turcia
Vânzările de locuinţe în Turcia au urcat în aprilie cu 38,8%, la 133.058, comparativ cu perioada similară din 2021, ...
Țiriac pregătește noi investiții în imobiliare: sute de apartamente la Timișoara și Brașov: Încă 20 de ani imobiliarele din România pot să fie o investiție promițătoare
Țiriac pregătește noi investiții în imobiliare: sute de apartamente la Timișoara și Brașov: Încă 20 de ani imobiliarele ...
Omul de faceri Ion Țiriac continuă investițiile în imobiliare și plănuiește sute de apartamente pe terenurile pe care ...
Guvernul va adopta mâine ordonanța privind creșterea voluntară, scutită de taxe, a salariului minim cu 200 de lei
Guvernul va adopta mâine ordonanța privind creșterea voluntară, scutită de taxe, a salariului minim cu 200 de lei
Guvernul urmează aprobe în şedinţa de miercuri, printr-o ordonanţă de urgenţă, cadrul legal pentru implementarea ...