Concedieri la Ericsson: 3.000 – 4.000 de angajaţi vor pleca în această vară

Compania suedeză Ericsson, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii la nivel mondial, ar urma să concedieze 3.000 - 4.000 de angajaţi în această vară, iar alte câteva mii de disponibilizări ar putea fi necesare ulterior, pentru a reduce costurile în contextul scăderii cererii pentru produsele grupului, potrivit ziarului suedez Svenska Dagbladet, preluat de Reuters. Ericsson are aproximativ 2.800 de angajaţi în Bucureşti.
Economica.net - mar, 14 iun. 2016, 11:37
Concedieri la Ericsson: 3.000 - 4.000 de angajaţi vor pleca în această vară

Ericsson a anunţat, în luna aprilie, că este necesară reducerea costurilor, pe fondul rezultatelor financiare dezamăgitoare, cauzate de încetinirea pieţei echipamentelor pentru reţele telecom în Europa şi America Latină.

Svenska Dagbladet susţine că Ericsson va disponibiliza în această vară între 3.000 şi 4.000 de angajaţi, care ar putea fi urmaţi, ulterior, de alte câteva mii de persoane. Publicaţia citează surse anonime.

Contactaţi de Reuters, reprezentanţii Ericsson au refuzat să facă vreun comentariu pe marginea informaţiilor publicate de presa suedeză, însă au reiterat că programul de reducere a costurilor cu 9 miliarde coroane suedeze (aproape un miliard de euro la cursul actual) în 2017 faţă de 2014 este în grafic.

„Programul este în grafic dar mai rămân multe de făcut până ce va fi finalizat. În paralel, aşa cum am anunţat în aprilie, implementăm schimbări structurale pentru a accelera realizarea strategiei şi pentru a stimula eficienţa şi creşterea la nivelul întregii companii”, se arată într-un comunicat al Ericsson, citat de Reuters.

Ericsson este lider global pe piaţa infrastructurii de comunicaţii mobile. În multe ţări dezvoltate reţelele 4G au fost deja implementate la potenţial, astfel că cererea pentru echipamente a încetinit. Acţiuinile companiei suedeze au scăzut cu 26% de la începutul anului.

Ericsson avea 115.300 de angajaţi la nivel mondial la 31 martie, faţă de 116.300 la finele anului trecut.

În România, trei mari operatori mobili, respectiv Vodafone, Telekom şi RCS & RDS, au anunţat investiţii masive în 2016 pentru extinderea reţelelor 4G-LTE, în timp ce Orange, liderul pieţei, a ajuns deja la o acoperire de 96% în urban şi 72% la nivelul populaţiei întregii ţări.

Ericsson Telecommunications Romania, centrul de servicii globale al Ericsson din Bucureşti, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 658,5 milioane de lei, în creştere cu 15,7% de la 568,9 milioane de lei în 2014. Veniturile companiei au crescut cu 21,7%, de la 565,5 milioane de ei la 688,6 milioane de lei. Profitul net a ajuns la 13,09 milioane lei, în urcare cu 74,7% de la 7,49 milioane lei în 2014.

Ercsson Telecommunications Romania a avut anul trecut un număr mediu de 2.798 de angajaţi, cu aproximativ 500 mai mulţi faţă de 2.293 în 2014, iar obiectul de activitate al companiei este dezvoltarea de software la comandă pentru companii.

Te-ar mai putea interesa și
Ciucă: România este interesată să termine necesarul de consum utilizând terminalul de gaze lichefiate egiptean
Ciucă: România este interesată să termine necesarul de consum utilizând terminalul de gaze lichefiate egiptean
România este interesată să completeze necesarul de consum utilizând terminalul de gaze naturale lichefiate (GNL) egiptean, până la momentul la care va putea valorifica gazele de mare adâncime......
Virgil Popescu: Nu există motive de îngrijorare. Vom depăşi cu bine şi embargoul asupra motorinei ruseşti
Virgil Popescu: Nu există motive de îngrijorare. Vom depăşi cu bine şi embargoul asupra motorinei ruseşti
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, consideră că nu există motive de îngrijorare din cauza embargoului asupra motorinei ...
Moody’s confirmă ratingul Bulgariei dar previzionează amânarea adoptării euro
Moody’s confirmă ratingul Bulgariei dar previzionează amânarea adoptării euro
Agenţia de evaluare financiară Moody's a confirmat la "Baa1" ratingul Bulgariei pe termen lung, în valută şi monedă ...
Record de producție de energie electrică al centralei de la Brazi a Petrom, anul trecut
Record de producție de energie electrică al centralei de la Brazi a Petrom, anul trecut
Centrala pe gaze în ciciu combinat de la Brazi, operată de Petrom, a înregistrat anul trecut o producție-record de energie ...