1EUR = 4.8415 RON | Bucureşti 20 º

News

Ericsson se aşteaptă la 3,5 miliarde de obiecte conectate la reţelele mobile în 2023

Grupul Ericsson şi-a dublat marţi prognozele privind numărul de obiecte conectate la reţelele de telefonie mobilă în anul 2023, când, potrivit producătorului suedez de echipamente de reţea, vor fi 3,5 miliarde de obiecte conectate, transmite Reuters.

12 iun, 2018 | Agerpres

Comparativ, în luna noiembrie a anului trecut, Ericsson miza pe o piaţă de 1,8 miliarde de unităţi pentru segmentul Internet of Things (IoT), care reprezintă obiectele conectate la reţelele mobile.

'Prognozele privind conexiunile IoT aproape s-au dublat datorită introducerilor pe scară largă care au loc în China', a informat marţi Ericsson în raportul său semestrial cu privire la mobilitate.

Internetul lucrurilor (IoT), care permite mai multor miliarde de echipamente precum contoare electrice sau distribuitoare automate de produse să trimită şi să recepţioneze date, ar urma să ducă la creşterea veniturilor operatorilor de telecomunicaţii.

Ericsson estimează că regiunea Asiei de Nord-Est, în principal China, va fi responsabilă pentru cea mai mare parte, aproximativ 2,2 miliarde, din dispozitivele conectate existente la nivel mondial în 2023.

În schimb, creşterea înregistrată de alte dispozitive conectate la reţele mobile va fi mult mai modestă. De exemplu, numărul telefoanelor mobile conectate la reţea ar urma să crească de la 7,5 miliarde în 2017, până la 8,6 miliarde în 2023, în timp ce numărul PC-urilor, laptopurilor şi tabletelor conectate va înregistra doar o creştere modestă până la 1,7 miliarde de unităţi.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO