Ericsson şi UNICEF lansează un parteneriat global pentru conectarea şcolilor la internet

Ericsson și UNICEF au anunțat astăzi un parteneriat strategic la nivel global pentru maparea conectivității la internet în școli, în 35 de țări, până la sfârșitul anului 2023. Acesta este un prim pas esențial pentru a asigura fiecărui copil accesul la oportunitățile oferite de învățarea digitală. Parteneriatul va ajuta la reducerea decalajului digital, unul dintre numeroasele dezechilibre care s-au adâncit odată cu pandemia COVID-19.
Economica.net - mie, 26 aug. 2020, 07:44
Ericsson şi UNICEF lansează un parteneriat global pentru conectarea şcolilor la internet

Pe lângă finanțare, Ericsson va aloca resurse de inginerie a datelor și capacitatea sa de știință a datelor pentru a accelera maparea conectivității școlare.

Acest efort comun face parte din inițiativa Giga, care a fost lansată, anul trecut, de UNICEF și Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (UIT). Potrivit UIT, 360 de milioane de tineri nu au în prezent acces la internet.

Parteneriatul Ericsson-UNICEF sprijină, de asemenea, proiectul Generation Unlimited Global Breakthrough on Digital Connectivity, care are ca scop să le ofere tinerilor competențe digitale, astfel încât aceștia să poată participa în mod semnificativ la economia digitală.

Potrivit UIT, 360 de milioane de tineri nu au în prezent acces la internet. Acest lucru poate duce la riscul de excluziune socială, la accesul limitat la resursele educaționale și la oportunități de atingere a potențialului pentru cei mai vulnerabili dintre copii și tineri. Îmbunătățirea conectivității va spori accesul la informație și la mai multe opțiuni în formarea lor, oferindu-le elevilor șansa de a lua parte la modelarea propriului viitor.

„Adâncirea decalajului digital este unul dintre numeroasele dezechilibre care s-au adâncit odată cu pandemia COVID-19″, a declarat Charlotte Petri Gornitzka, Director Executiv Adjunct Parteneriate UNICEF. „Închiderea școlilor împreună cu inexistența sau accesul limitat la posibilitățile pentru învățarea la distanță au afectat puternic modalitatea de educare a copiilor la nivel mondial. Parteneriatul nostru cu Ericsson ne va ajuta să putem să oferim fiecărui copil sau tânăr acces la oportunități de învățare online.”

În acest prim pas esențial, pe lângă finanțare, Ericsson va aloca resurse de inginerie a datelor și capacitatea sa de știință a datelor pentru a accelera maparea conectivității școlare. În mod specific, Ericsson își va oferi întregul suport pentru colectarea, validarea, analizarea, monitorizarea și vizualizarea datelor de conectivitate în timp real.

Datele generate prin acest proces ajută guvernele și sectorul privat să proiecteze și să implementeze soluții digitale pentru a sprijini copiii și tinerii să continue să învețe. Compania va implica de asemenea rețeaua sa extinsă de clienți astfel încât inițiativa Giga să poată avansa și mai mult înspre atingerea obiectivelor.

„Ericsson are o poziție unică în calitatea sa de partener de bază pentru abordarea acestei probleme, datorită expertizei tehnologice, prezenței globale, deceniilor de experiență în parteneriatele public-private și a rezultatelor dovedite în conectarea digitală a studenților și profesorilor”, a declarat Heather Johnson, Vicepreședinte Ericsson pentru Sustenabilitate și Responsabilitate Corporativă. „Colaborarea cu parteneri precum UNICEF și UIT va contribui la amplificarea impactului conectivității școlare și reprezintă un pas concret în reducerea decalajului digital.” 

„UIT contribuie cu experiența și expertiza sa în reglementare și politici în domeniul tehnologiei la această misiune vitală pentru conectarea fiecărei școli din lume”, a declarat Doreen Bogdan-Martin, Director al Biroului pentru Dezvoltarea Telecomunicațiilor, ITU.

Parteneriatul Ericsson-UNICEF sprijină, de asemenea, proiectul Generation Unlimited Global Breakthrough on Digital Connectivity, care are ca scop să le ofere tinerilor competențe digitale, astfel încât aceștia să poată participa în mod semnificativ la economia digitală. Generation Unlimited este un parteneriat global multisectorial creat pentru a răspunde nevoii urgente pentru învățare extinsă, formare și oportunități de angajare pentru tineri.

În plus, parteneriatul sprijină agenda de acțiune împotriva COVID-19, lansată recent de UNICEF, prin care organizația a solicitat acțiuni globale pentru continuarea educației copiilor, ceea ce face necesară prioritizarea conectivității la internet în zonele rurale și izolate.

Te-ar mai putea interesa și
Bosch a finalizat investiția de 21,2 milioane de euro în extinderea Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca
Bosch a finalizat investiția de 21,2 milioane de euro în extinderea Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca
Grupul Bosch, companie germană cu circa 10.000 de angajați în România, a inaugurat o nouă clădire dedicată Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca....
Românii pe ultimele locuri în UE când vine vorba de achiziţionarea de cărţi online
Românii pe ultimele locuri în UE când vine vorba de achiziţionarea de cărţi online
În 2023, la nivelul Uniunii Europene, 13,4% din rezidenţi au cumpărat online cărţi, reviste sau ziare tipărite şi ...
Profi își extinde serviciile de retail media către toate brandurile și agențiile specializate, în colaborare cu Footprints AI
Profi își extinde serviciile de retail media către toate brandurile și agențiile specializate, în colaborare cu Footprints ...
După șase luni în care a derulat campanii pilot cu un număr limitat de branduri și agentii de media, Profi, rețeaua ...
Ciolacu: Proiectul de lege privind adoptarea salariului minim european în România, în lucru la Ministerul Muncii
Ciolacu: Proiectul de lege privind adoptarea salariului minim european în România, în lucru la Ministerul Muncii
Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, să pună în transparenţă, imediat după ...