Ericsson va pregăti reţeaua Digi Mobil pentru trecerea la 5G

Compania de tehnologie Ericsson a anunţat că a fost aleasă de către grupul RCS & RDS pentru a pregăti reţeaua sa mobilă în vederea trecerii la tehnologia 5G.
Economica.net - mie, 15 nov. 2017, 12:47
Ericsson va pregăti reţeaua Digi Mobil pentru trecerea la 5G

Un raport realizat recent de Ericsson arată că, în România, digitalizarea industriilor va genera un venit potenţial pentru jucătorii din industria IT&C de 8,4 miliarde de dolari până în 2026. Dintre aceştia, 3,2 miliarde dolari vor reprezenta venituri generate de tehnologia 5G.

„Ericsson va înlocui echipamentele deja existente în reţeaua Digi ale altor vendori, cu cele mai noi echipamente radio din portofoliul său, echipamente ce pot susţine tehnologiile NarrowBand-IoT (NB-IoT) şi 5G”, se arată în comunicat.

Proiectul se axează pe modernizarea reţelei din Bucureşti şi alte oraşe mari şi marchează prima colaborare din România a celor două companii. Acordul prevede şi implementarea de puncte de acces bazate pe Sistemul Radio Ericsson (ERS), ce pot susţine servicii 3G şi 4G, pregătind, în acelaşi timp, reţeaua pentru 5G.

„Noua soluţie va susţine servicii de tip Internetul Tuturor Lucrurilor (IoT), dându-i RCS & RDS posibilitatea să lanseze rapid soluţii B2B inovatoare şi să identifice şi valorifice noi surse de venit”, se arată în comunicat.

Operatorii au nevoie acum de soluţii pe care să le implementeze pentru a se pregăti pentru 5G, a spus Arun Bansal, Senior Vice President, Head of Europe and Latin America în cadrul Ericsson.

„Făcând primii paşi către construcţia unei reţele care să fie pregătită pentru o evoluţie viitoare, RCS&RDS va putea valorifica tehnologiile 5G şi IoT încă de pe acum. Acest parteneriat reprezintă un prim pas extraordinar pentru România în direcţia 5G şi IoT, ducând experienţa de utilizare a serviciilor de broadband mobil la un alt nivel. În acelaşi timp, soluţiile noastre, recunoscute în industrie, îi vor permite RCS&RDS să exploreze noi potenţiale surse de venit şi să se dezvolte pe măsură ce evoluează către 5G”, a declarat Bansal.

În 12 iunie, Telekom România şi Ericsson au organizat prima demonstraţie live a tehnologiei 5G din Europa de Sud-Est. Tehnologia 5G ar putea fi de zeci de ori mai rapidă decât 4G, în timpul testelor fiind atinse viteze de până la 24 Gbps.

În România, principalii competitori ai Digi Mobil sunt Orange, Vodafone şi Telekom.

Te-ar mai putea interesa și
Electrica a câștigat definitiv în instanță un proces cu Curtea de Conturi, cu o miză de 46 de milioane de euro
Electrica a câștigat definitiv în instanță un proces cu Curtea de Conturi, cu o miză de 46 de milioane de euro
Electrica a câștigat definitiv procesul cu instituția de control, inițiat acum șapte ani după ce Curtea a acuzat compania că ar fi cumpărat echipamente care nu se regăsesc în patrimoniu....
Citi îl numește pe Gabriel Apostol în funcția de director divizie  companii multinaționale pentru România
Citi îl numește pe Gabriel Apostol în funcția de director divizie companii multinaționale pentru România
Citi a anunțat numirea lui Gabriel Apostol în funcția de director divizie clienți companii multinaționale (Global Network ...
Azerbaidjanul va crește livrările de gaze către Europa cu 17%. “Este exterm de important să avem infrastructură”
Azerbaidjanul va crește livrările de gaze către Europa cu 17%. “Este exterm de important să avem infrastructură”
Până în anul 2026, Azerbaidjanul intenționează să crească volumul anual al exporturilor de gaze către Europa cu 17% ...
Compania americană Lakeland cumpără prin intermediul unei subsidiare producătorul de încălţăminte pentru militari Jolly Scarpe Romania cu 2 milioane de euro
Compania americană Lakeland cumpără prin intermediul unei subsidiare producătorul de încălţăminte pentru militari ...
Jolly Scarpe Romania, producător de încălţăminte pentru armată şi pompieri cu o fabrică în Bucureşti, a fost cumpărat ...