Erste a redus preţul ţintă pentru Transelectrica la 15,2 lei pe acţiune şi recomandă „cumpără”

Erste a redus preţul ţintă la 12 luni pentru acţiunile Transelectrica la 15,2 lei, de la 19,5 lei, şi a modificat recomandarea către investitori de la "acumulează" la "cumpără", apreciind că prăbuşirea cotaţiei bursiere a companiei în acest an cu 30% a creat o oportunitate.
Economica.net - mar, 24 iul. 2012, 10:18
Erste a redus preţul ţintă pentru Transelectrica la 15,2 lei pe acţiune şi recomandă

Analiştii băncii austriece notează că Transelectrica este evaluată la un discount substanţial în raport cu activele relativ la companii cu profil similar din Europa de Vest, astfel că preţul acţiunilor companiei are un bun potenţial de creştere.

Principalele motive pentru care investitorii evaluează astfel compania sunt percepţia privind un risc ridicat de reglementare şi stabilirea netransparentă a tarifelor de transmisie, scrie Erste.

Riscul de reglementare s-ar putea materializa într-un profit EBIT (înainte de dobânzi şi taxe) cu 25-30% mai mic în perioada 2013-2017, estimează specialiştii Erste.

Cu toate acestea, analiştii consideră că profitul operaţional va fi suficient de ridicat pentru a absorbi necesarul de cheltuieli de capital (investiţii) fără a exercita presiuni semnificative asupra gradului de îndatorare al Transelectrica.

Banca mai notează că rezultatele companiei vor fi „slabe” în acest an, pe fondul contracţiei afacerilor cu 5%, ca volum, şi creşterii cursului de schimb leu/euro. Pentru 2013, banca anticipează o „revenire subtanţială a profitabilităţii” Transelectrica.

Acţiunile Transelectrica (TEL) au scăzut marţi la bursa de la Bucureşti, până la ora 11:48, cu 0,41%, la 12,2 lei. Astfel, preţul ţintă stabilit de Erste pentru companie la 12 luni este cu 24% peste cotaţia actuală.

Ministerul Economiei controlează 58,68% din capitalul Transelectrica. Fondul Proprietatea are o participaţie de 13,49%, iar mai mulţi acţionari cumulează 27,81% din titluri.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Borrell: Tensiunile cu Rusia sunt cel mai recent exemplu al faptului că Europa este în pericol
Borrell: Tensiunile cu Rusia sunt cel mai recent exemplu al faptului că Europa este în pericol
Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe, Josep Borrell, a declarat marţi că tensiunile cu Moscova ...
Investitorii se tem mai mult de inflaţie decât de un conflict, în pofida intensificării ameninţărilor din regiune – sondaj
Investitorii se tem mai mult de inflaţie decât de un conflict, în pofida intensificării ameninţărilor din regiune – ...
Inflaţia rămâne cea mai mare îngrijorare şi cel mai mare risc extern în următoarele 3 luni pentru investitorii români, ...
Antreprenori în impas. Ce este leasingul operațional și cum îți poate ajuta businessul?
Antreprenori în impas. Ce este leasingul operațional și cum îți poate ajuta businessul?
Michael Gerber un afacerist american extrem de cunoscut a fost surprins într-un interviu spunand ca: „Daca esti neglijent ...