1EUR = 4.8336 RON | Bucureşti 35 º

Companii

Erste plasează acţiunile româneşti în regim de carantină, de teama efectelor crizei Greciei

Analiştii de la Erste Group Research au plasat acţiunile româneşti în regim de carantină şi recomandă investitorilor o atitudine în cel mai bun caz neutră faţă de acestea, din cauza îngrijorării că Bursa din Bucureşti ar putea avea de suferit din cauza problemelor Greciei. Fondul Proprietatea şi Romgaz au  fost scoase din topul celor mai promiţătoare 10 acţiuni din Europa Centrală şi de Est.

08 iul, 2015 | | ECONOMICA.net

Analiştii de la Erste Group Research recomandă cel mult o scădere moderată a ponderii acţiunilor româneşti într-un portofoliu virtual cu titluri din Eruopa Centrală şi de Est (ECE), cu toate că „evaluarea (acţiunilor, n.r.) nu constituie o grijă şi veniturile companiilor respective sunt conforme cu rezultatele solide raportate până în prezent”, potrivit unui raport emis recent.

De asemeni, randamentele dividendelor acţiunilor româneşti rămân un argument favorabil pentru această piaţă, dar „câtă vreme Grecia rămâne o sursă de răsturnare” a situaţiei, analiştii Erste rămân precauţi şi  preferă o reducere moderată a ponderii României într-un portofoliu central şi est european.

„Anunţul privind liberalizarea preţurilor gazelor pentru populaţie ar putea fi un factor nou pentru România şi o ştire pozitivă pentru acţiunile Petrom (SNP) şi ale Romgaz (SNG)”, se mai spune în raportul Erste Group Research.

Totuşi, pentru TOPUL celor mai promiţătoare 10 acţiuni din ECE, nu a mai fost selecţionat nici un titlu românesc, după ce anul trecut Romgaz (SNG) şi Fondul Proprietatea (FP) intraseră în atenţia analiştilor.

OMV Petrom (SNP) şi FP fac parte din indicele New Europe Blue Chip Index (NTX), construit de Erste Group Research şi Bursa din Viena şi acoperă 4,04% din capitalizarea (valoarea de piaţă) portofoliului de 30 de companii ale indicelui.


AVERTISMENT: Estimările publicate mai sus nu constituie o sugestie de investiţie. ECONOMICA.NET şi profesioniştii citaţi nu își asumă răspunderea pentru rezultatul tranzacțiilor bazate pe oricare din informațiile de mai sus, sau influențate de acestea. Responsabilitatea deciziilor de investiţii aparţine celor care le iau, în funcţie de propriul profil de risc.
 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO