1EUR = 4.7524 RON | Bucureşti 21 º

Companii

Eşec în restaurarea Castelului Banffy: s-a anulat licitaţia pentru lucrări de 4,7 milioane de euro la monunentul istoric

Licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Cluj pentru restaurarea Castelului Banffy din Răscruci a fost anulată după ce nu a fost depusă nicio ofertă. Clădirea este inclusă în categoria monumentelor storice din județ. 

12 oct, 2019 | | ECONOMICA.net

Licitaţia pentru "Lucrări de restaurare, conservare şi punere în valoare a ansamblului monument istoric Banffy, sat Răscruci, comuna Bonţida, judeţul Cluj" s-a anulat după ce până la data limită de depunere oferte din 1 octombrie "nu au existat ofertanţi înscrişi", potrivit informaţiilor din platforma de achiziţii publice SICAP.

Licitaţia fusese lansată pe 28 august iar valoarea estimată a lucrărilor era de 22 milioane de lei (4,7 milioane de euro). Consiliul Judeţean Cluj finanţa proiectul din fonduri europene.

Preşedintele CJ Cluj Alin Tişe nu a putut fi contactat până la momentul publicării acestui articol pentru a vedea care va fi viitorul acestui proiect, daca va fi lansată sau nu o altă licitaţie pentru restaurarea monumentului istoric.

Castelul Bánffy din Răscruci, comuna Bonțida, județul Cluj, strada Principală nr. 484, este înscris pe lista monumentelor istorice din județul Cluj elaborată de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național din România în anul 2010 (a nu se confunda cu celălalt CastelBánffy din aceeași comună). Castelul de la Răscruci a fost construit în secolul al XVIII-lea, în stil eclectic.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO