Eşecul Fly România: 9.400 de bilete vândute, doar 1.290 de pasageri transportaţi

Fly România, brandul sub care omul de afaceri Ovidiu Tender a intrat pe piaţa zborurilor regulate, a anulat de la începutul lunii iunie zeci de zboruri. Situaţia a continuat şi în luna iulie, iar compania vine cu o precizare întârziată asupra situaţiei. 
Andrada Ghira - mar, 05 aug. 2014, 08:04
Eşecul Fly România: 9.400 de bilete vândute, doar 1.290 de pasageri transportaţi

Cu un buget redus de marketing, dar şi cu un grad mic de ocupare, Fly România, brandul sub care omul de afaceri Ovidiu Tender a lansat zborurile comerciale, operate de avioanele deţinute de Ten Airways, are de rambursat contravaloarea biletelor a 3.500 de clienţi, se arată în comunicatul companiei. La un preţ mediu de 70 de euro, compania ar avea de rambursat circa 250.000 de euro

„Motivul anulării curselor este de ordin operaţional, procesatorul de plăţi a blocat plăţile către Fly România, fără preaviz, motivând o evaluare de risc nejustificată, bazată pe gradul de încărcare a curselor. Lipsa fondurilor a dus la imposibilitatea operării curselor, generând o scădere imediată a încrederii pasagerilor, şi respectiv a încetării vânzărilor”, se arată în comunicatul Fly România. 

9.400 de pasageri au cumpărat bilete pentru zborurile Fly România, în timp ce un operator de curse regulate transportă 6.000 de pasageri pe zi. Dintre cei care au cumpărat bilete de avion, doar 1.290 de pasageri au călătorit efectiv cu Fly România, în timp ce 3.500 de pasageri au fost rerutaţi pe cursele altor companii aeriene. 

Compania mai precizează faptul că 1.110 pasageri au primit parţial sau total banii înapoi, în timp ce alţi 3.500 urmează să-şi primească banii înapoi.

Recent, omul de afaceri Ovidiu Tender a declarat pentru ECONOMICA.NET că „în parteneriatul pe care Ten Airways l-a încheiat cu Fly România, societate comercială care nu îmi aparţine, obligația companiei mele aviatice este de a pune la dispoziția Fly logistica necesară pentru ca aceasta să își poată realiza programul de zbor pe care şi l-a propus. În consecință, tot ceea ce ţine de activitatea comercială e responsabilitatea Fly România„. 

Ce face Fly România

Mai mulţi pasageri care au cumpărat bilete de avion s-au plâns pe pagina de Facebook a Fly România de zborurile anulate, de faptul că nu şi-au primit banii,  dar şi că nu reuşesc să ia legătura cu reprezentanţii firmei. 

Zborurile Fly Româniacătre Antalya nu sunt întrerupte şi se efectuează în parteneriat cu Air Bucharest, însă nu se menţioneză nimic despre celelalte zboruri. La lansare, rutele anunţale au fost: Bucureşti-Timişoara, Bucureşti-Tulcea, dar şi curse externe precum Bucureşti-Frankfurt, Bucureşti-Verona, Bucureşti-Genova, Bucureşti-Barcelona, Tulcea- Bergamo, Tulcea-Frankfurt dar şi Bucureşti-Antalya.

Reprezentanţii companiei vor avea în zilele următoare o întâlnire cu reprezentanţii procesatorului de plăţi pentru deblocarea sumelor aferente. 

Chiar şi în aceste condiţii, reprezentanţii Fly România sunt optimişti în ceea ce priveşte rezolvarea situaţiei şi reluarea programului normal de zbor. 

Planuri măreţe, în picaj

Planurile iniţiale de a transporta anul acesta 100.000 de pasageri şi de a realiza venituri de 15 milioane de euro au intrat în picaj. Cu zeci de zboruri anulate şi pasageri nemulţumiţi, Fly România a transportat de-abia 1.300 de pasageri. 

CITEŞTE Ce spunea Ovidiu Tender la lansarea Fly România 

Ten Airways este o companie aeriană cu capital românesc care şi-a început activitatea în 2010 şi a operat în sistem charter şi wet lease (închirierea aeronavei cu tot cu echipaj şi serviciile aferente pentru a opera în numele altei companii). Printre clienţi se numără Blue Air, Air Moldova, Aegean Airlines, Roya Maroc, Air Mediterrannnee şi Blue Panorama. În sistem charter, Ten Airways a zburta pentru agenţiile de turism Perfect Tour şi Paralela 45.

 

Te-ar mai putea interesa și
Cehia a demascat o reţea finanţată de Moscova care descuraja ţările din UE să ajute Ucraina
Cehia a demascat o reţea finanţată de Moscova care descuraja ţările din UE să ajute Ucraina
Serviciile de informaţii cehe au demascat o reţea finanţată de Moscova care răspândea propaganda rusă despre Ucraina şi îşi extindea influenţa până în Parlamentul European, a anunţat......
Energia electrică este gratuită azi la prânz în România
Energia electrică este gratuită azi la prânz în România
Prețul spot al energiei electrice este aproape zero azi la prânz pe piața din România, pe fondul unei oferte mai mare ...
Guvernul va primi un miliard de euro dividende de la Hidroelectrica, din profitul istoric al anului trecut
Guvernul va primi un miliard de euro dividende de la Hidroelectrica, din profitul istoric al anului trecut
Hidoelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, va reoartiza pentru dividende 6,3 miliiarde de ...
Deficitul Fondului din care e finanţată Sănătatea a scăzut la 1,7 miliarde de lei în ianuarie, prima lună în care vedem integral efectele noilor taxe din sănătate
Deficitul Fondului din care e finanţată Sănătatea a scăzut la 1,7 miliarde de lei în ianuarie, prima lună în care ...
Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, din care e finanţat în mare parte sistemul asigurărilor sociale ...