Est-germanii îşi pierd încrederea în cancelarul Angela Merkel – sondaj

Locuitorii din fosta Germanie de Est îşi pierd încrederea în cancelarul Angela Merkel, potrivit unui sondaj de opinie realizat de institutul INSA şi publicat vineri de cotidianul Thueringischen Landeszeitung, relatează DPA.
Economica.net - vin, 25 sept. 2015, 11:32
Est-germanii îşi pierd încrederea în cancelarul Angela Merkel - sondaj

Întrebaţi în ce politicieni au în prezent cea mai mare încredere, 24% dintre cei chestionaţi au răspuns că au încredere în Merkel. În luna august, 32% din est-germani afirmau că Merkel este politicianul lor favorit.

În fost Germania de Vest, încrederea în Angela Merkel a crescut uşor de la 31% la 33%, potrivit sondajului.

Institutul INSA a realizat sondajul în rândul unui eşantion reprezentativ de 2.187 de persoane în perioada 18-21 septembrie.

La nivel naţional, circa 32% dintre germani au confirmat că au încredere în cancelarul Angela Merkel – o uşoară creştere faţă de 31% în urmă cu o lună.

Reputaţia Angelei Merkel a fost afectată de criza refugiaţilor, care este percepută în mod diferit în vestul şi estul ţării, egalitatea socială reprezentând în continuare o problemă după un sfert de secol de la reunificarea Germaniei în 1990.

‘Problema refugiaţilor a schimbat climatul politic în Germania, cu diferenţe semnificative între Est şi Vest’, a declarat şeful INSA, Hermann Binkert pentru ziar.

Potrivit celor mai recente cifre oferite de institutul de sondare a opiniei publice Forsa pentru revista Stern şi postul de televiziune RTL, popularitatea Angelei Merkel a ajuns la cel mai scăzut nivel în acest an.

Te-ar mai putea interesa și
Germanii de la Draexlmaier iau un credit de 75 de milioane de euro de la BERD pentru extinderea producției în România
Germanii de la Draexlmaier iau un credit de 75 de milioane de euro de la BERD pentru extinderea producției în România
Compania germană de componente pentru industria auto Draexlmaier va primi un împrumut de 75 de milioane de euro de la BERD pentru a extinde capacitățile din România, potrivit unei informații......
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Capacitățile de generare de energie regenerabilă sunt aproape de pragul de 4.000 GW, adică 4.000.000 MW iar jumătate ...
Cheltuielile turiștilor care vizitează Bulgaria în acest an ar putea să fie mai mari cu 10-15% față de 2023
Cheltuielile turiștilor care vizitează Bulgaria în acest an ar putea să fie mai mari cu 10-15% față de 2023
În condiţiile în care sărbătorile din luna mai marchează debutul turismului la Marea Neagră, bulgarii şi turiştii ...
Marcel Boloș: Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională. Antreprenorii și autoritățile locale au la dipoziție 12,5 miliarde de lei
Marcel Boloș: Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională. Antreprenorii și autoritățile locale au ...
Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională şi se pot demara procedurile pentru ca de la începutul lunii ...