1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 28 º

Economie

Eşti gata să creşti porci şi vaci în Germania pentru 1.400 de euro pe lună?

Îngrijitorii de porci sau vaci, ”paria societății” în România, angajați cu salarii de 1.400 de euro în Germania sau Franța15 dec, 2013 | agrointel.ro

Încet, dar sigur, angajații calificați din agricultura românească se împuținează. Un semnal de alarmă a fost tras vineri, la o întâlnire a Asociației Fermierilor cu Investiţii în Sectorul Suin (AFISS), unde membrii au dezbătut lipsa unor programe de pregătire pentru salariații fermelor însărcinați cu îngrijirea animalelor.
”Printre problemele cu care se confruntă sectorul suinelor este și chestiunea îngrijitorilor de porci. Trebuie să creștem interesul și să se dezvolte programe care să pregătească acești anganjați esențiali într-o fermă. Doar la noi, îngrijitorii sunt văzuți drept paria socității. În alte țări, acești salariați au calificări speciale, învață să opereze pe calculator, să gestioneze toată partea tehnică”, a declarat Dorin Bores, patronul firmei Nord Swine Prod din Suceava.

Dacă în România, cei care au grijă de bunăstarea animalelor sunt văzuți ca având job-uri umilitoare, nu la fel se întâmplă în restul Europei. Astfel, zilele acestea, mai multe ferme de porci, cai și vaci din Germania și Franța  sunt disperate să angajeze tineri români  și nu numai pe care să îi specializeze și pe care îi vor plăti cu 1.400 de euro pe lună. Mai mult, transportul și cazarea sunt asigurate. Oferta este tentantă chiar și pentru cei mai vechi specialiști, limita de vârstă menționată în anunțuri fiind de 58 de ani.

 

Citeşte mai multe pe agrointel.ro

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO