1EUR = 4.8397 RON

News

Eturia: Cererile de vacanţe de iarnă au crescut cu 15% faţă de anul trecut, încă din timpul verii

Deși e încă vară, turiștii români, unii încă în concediu, își rezervă deja vacanțele pentru Revelionul 2020, astfel  cererile pentru vacanțele de iarnă au crescut cu 15 % față de anul trecut, potrivit agenției de turism Eturia.


20 aug, 2019 | ECONOMICA.net

 „Deși ne aflăm în plin sezon estival, clienții noștri au început să ne transmită solicitari pentru a-și achiziționa vacanța de Revelion. Românii știu deja că Revelionul este o perioadă atât de solicitată în întreaga lume, iar disponibilitatea locurilor pentru zboruri este foarte redusă așa că au învătat să își achizioneze aceste pachete din timp. În acest context, observăm o creștere a cererilor comparativ cu anul trecut de 15%. Sfatul meu pentru cei care nu s-au hotărât încă, este să contacteze agențiile pentru a avea vacanța planificată până în cel mai mic detaliu,” declară Sorin Stoica, CEO Eturia

Evident, graba e cauzată atât de prețurile mai mici în această perioadă, cât și de disponibilitățile de cazare a regiunilor căutate de turiști.

Pentru sezonul vacanțelor de iarnă, Eturia a studiat piața internațională, trendurile din anii trecuți, dar a ținut cont și de opiniile turișitilor. Astfel, a conceput ofertele de anul acesta pentru a se potrivi perfect cu profilul turistului roman aflat în căutare de oferte pentru  destinațiile exotice. În aceste condiții, Eturia  pariază pentru sfârșitul de an pe următoarele destinații: SUA, Insulele din Marea Caraibilor, Maurițius, Maldive, Kenya și Thailanda.

 

Bugetul mediu per familie pentru un Revelion în aceste destinații exotice variază în funcție de durată, număr de persoane, categorie hotel și se poate încadra după cum urmează: pentru un sejur la plajă în Thailanda, cu mic-dejun inclus, tariful este de aproximativ 5.000 de euro, pentru o vacanta în SUA, fără regim de mese inclus, o familie poate plati aproximativ 7.000 de euro. În Mauritius bugetul aproximativ pentru o familie cu un copil, în regim All Inclusive, este de 10.000 de euro, în Mexic, aceeasi vacanta All Inclusive ajunge la 9.500 euro, pe când în  Kenya la 7.500 euro/familie.

„Achiziționând de acum vacanța de Revelion , turistii au posibilitatea să aleaga dintr-o paletă foarte vastă de oferte. Astfel, cu cât ne apropiem mai mult de plecare, disponibilitatea este mai scăzuta, iar tarifele mai ridicate”, spune Sorin Stoica.

Eturia are în acest moment peste 57 de angajati și 3 sedii în: Bucuresti, Piatra Neamt și Cluj-Napoca. În anul 2018, Eturia a înregistrat o cifra de afaceri de 12 milioane de euro, iar În 2019 prevede o creștere de 20%, comparativ cu 2018.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO