Eturia: De Paşte, cererile pentru vacanţe extraeuropene au crescut cu 40% faţă de anul trecut

Cererile pentru vacanţe extraeuropene de Paşte au crescut cu 40% faţă de anul trecut, iar turiştii români au ales destinaţii precum Maldive, Republica Dominicana, Cuba, Peru, China şi Africa de Sud, arată un comunicat al Eturia, touroperator specializat pe vacanţe exotice. Un sejur de opt zile într-o destinaţie de plajă porneşte de la 1.200 de euro de persoană.
Economica.net - mie, 28 mart. 2018, 10:39
Eturia: De Paşte, cererile pentru vacanţe extraeuropene au crescut cu 40% faţă de anul trecut

„Sezonul vacanţelor la români, în 2018, începe cu vacanţa de Paşte. Comparativ cu anul trecut, Eturia înregistrează o creştere cu 40% a cererilor de vacanţe în această perioadă în destinaţii extraeuropene, acest lucru determinând un record de clienţi în circuite în afara Europei”, declară Sorin Stoica, direcrtor general al Eturia.

În funcţie de concediul petrecut în afara României şi a Europei, vacanţele vizate de români se împart în: vacanţe active, de tip circuite, şi vacanţe de relaxare, la plajă.

„În acest an, turiştii români au ales pentru sezonul Paştelui vacanţele active în destinaţii precum: Peru, China şi Africa de Sud, iar pe segmentul vacanţelor de relaxare vedete sunt: Maldive, Republica Dominicană şi Cuba”, adaugă reprezentanţii Eturia.

Preţurile acestor pachete diferă în funcţie de tipul de vacanţă, astfel că pentru un sejur la plajă tarifele încep de la 1.190 euro/persoană pentru un sejur de 7 nopţi cu toate serviciile incluse, în timp ce pentru circuite în destinaţii extraeuropene tarifele încep de la 1.350 euro/persoană pentru un circuit de opt zile care include cele mai importante atracţii ale ţării respective.

„Turiştii noştri călătoresc de mai multe ori pe an, astfel ca, perioada de Paşte este a treia în topul plecărilor după Crăciun-Revelion şi vacanţe de vară. Observăm faptul că românii au început să acorde un timp şi un buget pentru acest nou segment şi este interesant faptul că preferă circuitele extraeuropene, în defavoarea citybreak-urilor. O dovadă clară a faptului ca turiştii români îşi schimbă comportamentul şi alegerile de vacanţă o reprezintă faptul că au modificat mai mulţi parametrii cum ar fi: perioada în care călătoresc, destinaţiile pe care aleg să le viziteze şi tipul de vacanţe spre care optează. Astfel, e interesant cum balanţa inclină din ce în ce mai mult spre vacanţele active. De exemplu, în această perioadă şi în perioada imediat următoare avem nu mai puţin de zece grupuri de turişti plecaţi în circuite în: Japonia, China, Peru, India, Africa de Sud”, mai spune Sorin Stoica.

Eturia oferă vacanţe exotice personalizate în peste 120 de destinaţii din întreaga lume. Înfiinţată în anul 2007, Eturia are 50 de angajaţi şi trei sedii în: Bucureşti, Piatra Neamţ şi Cluj.

Te-ar mai putea interesa și
Renault ajustează numărul de locuri de muncă din Franța – Reuters
Renault ajustează numărul de locuri de muncă din Franța – Reuters
Odată cu accelerarea dezvoltării și producției de mașini electrificate Renault va elimina până la 2.000 de locuri de muncă în Franța....
Sorin Cîmpeanu: Cazurile de COVID raportate acum nu sunt generate de şcoală
Sorin Cîmpeanu: Cazurile de COVID raportate acum nu sunt generate de şcoală
Cazurile de infectare cu noul coronavirus raportate în prezent nu sunt generate de începerea şcolii cu prezenţă fizică, ...
Spania majorează salariul minim de la 1 septembrie
Spania majorează salariul minim de la 1 septembrie
Guvernul de stânga din Spania şi sindicatele au ajuns joi seară la un acord cu privire la o uşoară majorare a salariului ...
OMV Petrom a finalizat cu succes prima livrare de gaz natural lichefiat din România
OMV Petrom a finalizat cu succes prima livrare de gaz natural lichefiat din România
OMV Petrom a efectuat prima livrare de gaz natural lichefiat (GNL) din România către Damen Shipyards Mangalia, potrivit ...