EU Gateway: Firmele din România pot aplica pentru misiuni economice în Coreea de Sud

Companiile româneşti specializate în tehnologii energetice şi de mediu pot aplica pentru derularea unei misiuni economice în Coreea de Sud, în cadrul unei noi etape a programului EU Gateway, a anunţat, luni, Deloitte România.
Economica.net - lun, 13 ian. 2014, 10:29
EU Gateway: Firmele din România pot aplica pentru misiuni economice în Coreea de Sud

Sesiunea de aplicări 2014 din cadrul EU Gateway are ca termen-limită data de 24 ianuarie, iar misiunea economică este programată pentru perioada 9-13 iunie 2014.

EU Gateway a fost iniţiat de către Comisia Europeană /CE/ şi are ca scop susţinerea companiilor din Uniunea Europeană /UE/ în procesul de intrare pe anumite sectoare de înaltă tehnologie şi design.

Birourile Deloitte din UE, Japonia şi Coreea de Sud oferă suport şi instruire pentru companii, din stadiul de aplicare şi până la sfârşitul misiunii economice. Programul a fost structurat pe şase cicluri cu misiuni economice de-a lungul a şase ani, până în 2014.

Potrivit sursei citate, procesul de aplicare constă în două etape: companiile completează un formular exprimându-şi interesul faţă de proiect, urmând ca analiştii Deloitte să determine gradul de eligibilitate al companiei, iar ulterior dacă firmele corespund cerinţelor, trec la a doua fază, completând un formular de aplicare.

Întregul proces se derulează online, pe site-ul www.eu-gateway.eu, şi nu presupune niciun efort financiar din partea aplicantului. Companiile interesate şi eligibile trebuie să aibă sediul în UE şi să fi desfăşurat o activitate pe piaţă de cel puţin cinci ani. Alte criterii de selecţie sunt acţionariatul european majoritar sau de 100%, precum şi o cifră de afaceri şi un număr de angajaţi suficient de mare, astfel încât să garanteze intrarea pe pieţele din Coreea de Sud. De asemenea, companiile trebuie să facă dovada unui portofoliu de cooperare cu companii la nivel internaţional şi să aibă o strategie de afaceri solidă pentru intrarea pe piaţa asiatică.

În plus, principalii factori de decizie din cadrul companiilor respective trebuie să fie vorbitori fluenţi de limbă engleză.

Firmele vor primi asistenţă din partea Deloitte de-a lungul întregului proces de aplicare, precum şi pe tot parcursul etapelor ulterioare acceptării în acest program.

Deloitte Touche Tohmatsu Limited este o companie cu răspundere limitată din Marea Britanie, care furnizează servicii clienţilor din sectorul public şi privat în următoarele domenii profesionale: audit, taxe, consultanţă, consultanţă financiară

Te-ar mai putea interesa și
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr de 7.676 de cazuri noi (cel mai de la debutul valului patru) de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 67.000 de teste, a......
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei regenerabile
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei ...
Compania italiană de utilităţi Enel şi-a propus triplarea capacităţilor de producere a energiei din surse regenerabile ...
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la ...
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Kaufland, operatorul celui mai mare lanț de hypermarketuri la nivel național și numărul doi pe piața comerțului alimentar ...