1EUR = 4.8583 RON | Bucureşti 28 º

News

Eugen Teodorovici: România va putea deja să lanseze proiecte pentru noul Cadru Financiar

România va putea deja să lanseze proiecte pentru noul Cadru Financiar până când Comisia Europeană va aproba aceste documente pentru România (Acordul de Parteneriat), a declarat marţi, la Bruxelles, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, la finalul unei întrevederi avute cu comisarul pentru politică regională, Johannes Hahn.

21 ian, 2014 | Agerpres

În urma discuţiilor cu oficialul european, s-a stabilit totodată că Acordul de parteneriat va fi trimis Comisiei Europene în cursul lunii februarie, iar planurile operaţionale spre finalul lunii martie.

'Aşa cum a spus dl comisar, România va trimite Comisiei Europene acel document revizuit - Acordul de Parteneriat - undeva în luna februarie şi, desigur, şi planurile operaţionale spre final de lună martie, astfel încât să se poată intra în procedura clasică de aprobare a acestui document. Ce este important este că România poate lansa proiecte pentru noul cadru financiar şi fără sau până când Comisia va aproba aceste documente pentru România. Un lucru foarte important este că vom începe din primul an să cheltuim banii pentru următorul Cadru Financiar - este un lucru foarte important pe care avem de gând să-l aplicăm cât mai curând în România', a subliniat ministrul Fondurilor Europene.

Teodorovici i-a mulţumit comisarului Hahn pentru sprijinul acordat de Comisie României anul trecut, când România a înregistrat un nivel ridicat de absorbţie - de 33,47%, şi a amintit că, în următorii doi ani, ţara noastră mai are de cheltuit aproximativ 12 miliarde de euro.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO