1EUR = 4.7340 RON | Bucureşti 32 º

Finanţe şi bănci

Euro, cea mai mare creştere din ultima lună, după primul tur al alegerilor din Franţa

Euro a înregistrat luni cea mai mare creştere din ultima lună, iar contractele futures pentru acţiunile europene sunt în urcare puternică, după ce Emmanuel Macron a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa şi se va confrunta în turul al doilea cu reprezentanta extremei drepte Marine Le Pen, transmite Bloomberg citat de News.ro.

24 apr, 2017 | News.ro

Investitorii au urmărit cu atenţie votul din Franţa, după referendumul pro-Brexit din Marea Britanie şi victoria lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale americane, de anul trecut, scrie News.ro.

Le Pen, care vrea să scoată Franţa din zona euro şi are un discurs anti-imigraţie, s-a plasat în urma lui Macron, de orientare globalistă, în aproape toate sondajele de opinie.

”Piaţa va lua în considerare în tranzacţiile de luni o victorie a lui Macron în turul al doilea”, a spus Jordan Rochester, analist la Nomura Holdings.

Euro a urcat cu 1,3%, la 1,0871 dolari pe unitate, la bursa din Tokyo, după un avans de până la 2% în timpul tranzacţiilor.

Indicele Bloomberg al dolarului a coborât cu 0,5%, fiind tranzacţionat aproape de cel mai redus nivel după alegerile din SUA din noiembrie.

Contractele futures pentru indicele CAC 40 a urcat cu 5%, cele pentru indicele german DAX cu 1,8%, iar contractele pentru indicele londonez FTSE 100 cu 1,1%.

Indicele MSCI Asia Pacific a avansat pentru a treia zi, cu 0,2%.

Obligaţiunile guvernamentale franceze pe termen de 10 ani au scăzut cu -,1 puncte procentuale, la 0,84%.

Preţul aurului a scăzut cu 1%, la 1.271,82 dolari uncia.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO