1EUR = 4.7231 RON | Bucureşti 28 º

Finanţe şi bănci

Euro s-a depreciat în octombrie cu 2,5% faţă de dolarul american, cea mai slabă performanţă din ultimele cinci luni

Euro s-a depreciat miercuri cu 0,24% faţă de dolarul american, iar pe ansamblul lunii octombrie moneda unică a scăzut cu circa 2,5%, înregistrând cea mai slabă performanţă din ultimele cinci luni, relatează Reuters, citat de News.ro

01 noi, 2018 | News.ro

Evoluţia euro a fost afectată de datele economice nu prea bune din zona euro. Dolarul în schimb este susţinut de datele economice solide din SUA, inclusiv cele de săptămâna trecută, potrivit cărora încetinirea creşterii economice în trimestrul al treilea a fost sub estimările analiştilor.

Pe piaţa americană a muncii, datele agenţiei naţionale a muncii au arătat miercuri că numărul locurilor de muncă din sectorul privat a consemnat în octombrie cea mai mare creştere din ultimele opt luni.

Dolarul a atins miercuri un nou maxim al ultimelor 16 luni, în raport cu un coş de valute, susţinut de date economice solide din Statelor Unite.

Indicele .DXY al dolarului, care măsoară evoluţia monedei americane faţă de şase valute importante, a urcat cu 0,08%, la 9709, cel mai ridicat nivel atins după iunie 2017.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO