1EUR = 4.7537 RON | Bucureşti 20 º

Finanţe şi bănci

Eurobank a finalizat preluarea subsidiarei Alpha Bank din Bulgaria

Postbank, subsidiara Eurobank din Bulgaria, a finalizat cu succes achiziţionarea operaţiunilor filialei bulgare a Alpha Bank, transmite Novinite.

01 mar, 2016 | Agerpres

Subsidiara Alpha Bank are 82 de sucursale în Bulgaria, activele sale totale se ridică la 464 milioane de euro, iar valoarea depozitelor este de 261 milioane de euro.

Cele două instituţii financiare vor funcţiona sub brandul Postbank.

Postbank a fost înfiinţată în urmă cu 25 de ani şi are o poziţie strategică în industria bancară a Bulgariei.

Ca parte a angajamentelor asumate de Grecia pentru a primi al doilea pachet de asistenţă financiară, băncile elene s-au angajat să-şi restructureze operaţiunile, să renunţe la o parte a activelor din Balcani şi să se concentreze pe piaţa internă.

Prin achiziţionarea subsidiarei Alpha din Bulgaria, Postbank îşi întăreşte poziţia în ţară şi îşi extinde baza de clienţi pe segmentele de retail şi corporate. După finalizarea tranzacţiei, Postbank, care are în prezent 180 de sucursale, va deveni al patrulea mare grup bancar din Bulgaria, activele sale depăşind 6,3 miliarde de leva.

Cele patru mari bănci din Grecia - National Bank of Greece, Piraeus Bank, Alpha Bank şi Eurobank - deţin 23% din totalul activelor bancare din Bulgaria, în timp ce în România proporţia este de circa 12%. Acestea sunt prezente şi pe piaţa din România.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO