1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 18 º

Extern

Eurobarometru: 42% dintre români consideră că situaţia economică a UE se va îmbunătăţi în următorul an

Evaluarea UE încadrează românii în rândul cetăţenilor euro-optimişti, 42% dintre ei considerând că situaţia economică a Uniunii se va îmbunătăţi în următoarele 12 luni, arată datele cuprinse în raportul naţional al ediţiei de toamnă 2014 a Eurobarometrului de opinie publică realizat la cererea Comisiei Europene, în perioada 8 - 17 noiembrie anul trecut.

16 mar, 2015 | Agerpres

Românii sunt cel mai preocupaţi de situaţia economică - 29%, apoi de creşterea preţurilor, inflaţie şi şomaj - 17%, de pensii - 7%. Terorismul îi preocupă pe români în procent de 10%.

Potrivit datelor, românii apreciază pozitiv dreptul de a lucra în orice stat membru al UE - 84%, cu 10% peste media europeană, numai 6% dintre români considerând acest drept un lucru negativ.

În ceea ce priveşte ataşamentul faţă de UE, 58% dintre români se declară ataşaţi de uniune, procent ce ne situează peste media europeană - 45%, alături de ţări precum Franţa - 51%, Germania - 49% şi Polonia - 59%.

UE înseamnă pentru români libertatea de a călători - 53%, democraţie - 29% şi moneda euro - 25%. Un procent de 53% dintre români sunt mulţumiţi de modul în care îşi exercită drepturile democratice în cadrul Uniunii, comparativ cu nivelul naţional, unde doar 25% dintre respondenţii români sunt mulţumiţi de modul de funcţionare a democraţiei în ţara proprie, în creştere cu 10% faţă de perioada similară din 2013.

Gradul de familiarizare cu instituţiile europene relevă că 91% dintre români au auzit de Parlamentul European, 84% de Comisia Europeană şi 80% de Banca Central Europeană.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO