1EUR = 4.8286 RON | Bucureşti 16 º

Extern

Manfred Weber renunţă la candidatura la postul de preşedinte al Comisiei Europene

Eurodeputatul german Manfred Weber renunţă la candidatura sa la postul de preşedinte al Comisiei Europene la care avea dreptul în calitatea sa de ''spitzenkandidat'' al Partidului Popular European, formaţiunea care a câştigat alegerile europene, a declarat purtătorul său de cuvânt, citat de DPA.

02 iul, 2019 | Agerpres

Faptul că Manfred Weber a renunţat la candidatura sa la preşedinţia Comisiei Europene a fost vehiculat încă de duminică de surse din PPE şi din anturajul său, când olandezul Frans Timmermans, cap de listă al social-democraţilor, a devenit favorit la postul de şef al executivului comunitar.

Între timp însă candidatura lui Timmermans s-a confruntat cu o opoziţie puternică din partea ţărilor din Grupul de la Vişegrad, precum şi a unor lideri afiliaţi PPE, şi s-a renunţat şi la această variantă, fiind propus numele ministrului german al apărării, Ursula von der Leyen.

"Voi continua să lupt pentru o Europă democratică", a scris el pe Twitter. "A fost o onoare pentru mine să-mi asum această responsabilitate pentru PPE şi Pentru Europa", a adăugat Weber.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO