1EUR = 4.7786 RON

Finanţe şi bănci

Euroins: Dacă prima RCA pentru camioane este plafonată la 8.000 de lei, preţul RCA pentru ceilalţi şoferi creşte cu 15%

Oficialii Euroins, unul dintre jucătorii importanţi de pe piaţa RCA, avertizează că în cazul în care asigurătorii vor fi obligaţi să plafoneze prima RCA pentru camioane, tarifele RCA pentru celelalte categorii de vehicule vor creşte cu procente cuprinse între 10% şi 15%.

Assen Christov, preşedintele Consiliului de Supraveghere al firmei bulgare Eurohold, care deţine firma de asigurare Euroins, a declarat că daca preţul RCA la camioane va fi plafonat de Autoritatea pentru Supraveghere Financiară la 8000 de lei, Euroins va creşte tarifele de primă RCA pe celelalte segmente cu circa 10-15%, pentru a compensa pierderile.

Nivelul de 8.000 de lei a fost adus în discuţie în urma protestelor transportatorilor.

Cheistov a subliniat ca o prima medie la camioane ar trebui să fie de circa 3.500 de euro deoarece camioanele înmatriculate în Romania circulă 276 de zile pe an în UE, unde valoarea daunelor diferaă de cea din România.

În acelaşi timp însă, valoarea medie a primei RCA din Bulgaria, pentru un camion înmatriculat in Bulgaria, este de circa 1.500 de euro, dar piaţa diferă foarte mult, spune Christov.

Recent, Guvernul a adoptat o ordonanţă prin care tariful de referință pe piața RCA va fi înghețat pentru 6 luni. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF va stabili un preț de referință ăpentru RCA pentru toate categoriile de vehicule, în termen de 30 de zile.

Euroins România era, după primele şase luni ale anului 2016, al treilea jucător pe piaţa RCA, cu o cotă de 18,4% din piaţă, aferente unor prime brute subscrise de 383 de milioane de lei.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO