1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 4 º

News

Europa are nevoie de un "batalion" pregătit pentru lupta împotriva Ebola - expert

Europa va fi 'vulnerabilă' dacă nu consideră epidemiile drept o 'problemă de securitatea naţională' ca şi SUA, a avertizat co-descoperitorul virusului Ebola, potrivit unui interviu publicat vineri de cotidianul britanic The Independent, citat de AFP.

26 dec, 2014 | Agerpres

'Este timpul ca Marea Britanie şi Europa să aibă un batalion de oameni bine pregătiţi, cu experienţă la nivel global şi care să poată fi mobilizaţi', a explicat microbiologul belgian Peter Piot, care în 1976 a fost printre primii care au identificat virusul Ebola.

'Nu avem acest lucru şi aceasta ne face vulnerabili', a apreciat specialistul belgian, care conduce la Londra o şcoală de medicină tropicală şi care s-a deplasat recent la centre de tratament pentru Ebola din Sierra Leone.

Potrivit profesorului Piot, care conduce la nivelul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/ un grup însărcinat cu coordonarea activităţii cercetătorilor privind epidemia de Ebola, Centrele americane pentru prevenirea şi controlul bolilor (CDC) sunt o 'forţă impresionantă', scrie Agerpres.

Epidemia de febră hemoragică a cauzat 7.518 decese dintr-un total de 19.340 de cazuri înregistrate în cele trei ţări cel mai puternic afectate (Sierra Leone, Liberia, Guineea), potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO