Europa este o promisiune trădată, potrivit lui Martin Shulz

Europa este o promisiune care nu a fost ţinută faţă de generaţiile constrânse la sacrificii pentru 'salvarea băncilor', a deplâns joi preşedintele Parlamentului European Martin Schulz, relatează AFP, potrivit Agerpres.
Economica.net - joi, 05 mai 2016, 20:08
Europa este o promisiune trădată, potrivit lui Martin Shulz

‘Europa este o promisiune, dar o promisiune care nu a fost ţinută’, a declarat Schulz în timpul unei dezbateri privind viitorul Europei, organizată la Roma în prezenţa preşedintelui Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, preşedintelui Consiliului European Donald Tusk şi premierului italian Matteo Renzi.

Europa ‘a fost o promisiune făcută în fiecare zi pentru mai multe locuri de muncă, servicii, creştere’ economică şi generaţii de europeni au consimţit să facă sacrificii în aşteptarea acestei promisiuni, cel puţin pentru copiii lor, a explicat Shulz.

Cu toate acestea, a adăugat el, liderii europeni continuă să ceară sacrificii, mai puţine servicii, mai multe impozite, ‘şi pentru ce, pentru a salva băncile’, a remarcat el.

Există ‘un sentiment de nedreptate, nu aceasta este Europa pe care au vrut să o vadă’, a adăugat el, răspunzând la o întrebare cu privire la creşterea populismului în Uniunea Europeană.

A considera Europa un proiect de Uniune cu un singur stat, o singură naţiune, nu numai că este ‘complet nerealist’, dar de asemenea devastator pentru viitorul ei, a declarat la rândul său Tusk.

‘Visul unui singur stat european, al unei singure naţiuni europene este o iluzie. Noi trebuie să acceptăm să trăim într-o Europă cu monede diferite, cu diferite forţe politice, iar cel mai rău este de a pretinde că nu cunoaştem’, a adăugat el.

Fiecare reuniune ministerială europeană de la Bruxelles dă naştere unor interpretări diferite, ‘ca şi cum am avea 28 de reuniuni diferite’, a deplâns la rândul său Juncker.

Liderii europeni nu vin la Bruxelles cu ideea de apăra Europa. ‘Ei vin acum la Bruxelles şi dau o conferinţă de presă pentru a spune: am apărat interesele noastre naţionale’, a adăugat Shulz, regretând generaţiile anterioare de lideri mai ‘europeni’.

Te-ar mai putea interesa și
Pavăl Holding își extinde business-ul cu blocuri ceramice. Cumpără un producător din Bihor de la un grup de investitori italieni
Pavăl Holding își extinde business-ul cu blocuri ceramice. Cumpără un producător din Bihor de la un grup de investitori ...
Producătorul de blocuri ceramice Cemacon SA, parte a grupului Pavăl Holding, intenționează să preia Euro Cărămida SA, o companie deținută de investitori Italieni, cu același tip de......
Salariile angajaților din Primăria Capitalei și din instituțiile subordonate cresc cu 10%
Salariile angajaților din Primăria Capitalei și din instituțiile subordonate cresc cu 10%
Salariile de bază aferente funcţiilor din cadrul familiei ocupaţionale "Administraţie" utilizate în Primăria Capitalei, ...
Ucraina va primi 120-140 de tancuri în ‘”primul val” de livrări occidentale – Kuleba
Ucraina va primi 120-140 de tancuri în ‘”primul val” de livrări occidentale – Kuleba
Ucraina va primi un număr de 120-140 de tancuri într-un 'prim val' de livrări din partea unei coaliţii de 12 state, a ...
Şapte state membre UE avertizează Bruxelles-ul să nu intre într-o ”cursă a subvenţiilor” cu SUA
Şapte state membre UE avertizează Bruxelles-ul să nu intre într-o ”cursă a subvenţiilor” cu SUA
Şapte ţări membre UE au trimis o scrisoare vicepreşedintelui Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, în care au tras ...