1EUR = 4.8341 RON | Bucureşti 33 º

Extern

Europa riscă să fie destabilizată de criza migranţilor - Viktor Orban

Premierul ungar, Viktor Orban, a avertizat miercuri la Naţiunile Unite în legătură cu riscul unei destabilizări a Europei, sub efectul crizei migratorii, transmite AFP.

01 oct, 2015 | Agerpres

'Europa nu poate suporta singură această povară, iar dacă tendinţa actuală nu se schimbă, Europa va fi destabilizată', a afirmat Viktor Orban la ONU cu privire la acest dosar.

Adept al unei linii dure împotriva migranţilor, prim-ministrul ungar a cerut introducerea unor 'cote mondiale' de migranţi primiţi în fiecare ţară, în absenţa unui consens în Europa asupra acestui aspect.

'Nu este o criză a refugiaţilor', a afirmat el, 'este o mişcare migratorie de masă (...), necontrolată şi fără limită'. În opinia lui, aceasta este compusă din 'migranţi economici, refugiaţi, solicitanţi de azil şi combatanţi străini'.

Viktor Orban i-a cerut secretarului general al ONU, Ban Ki-moon, 'să lanseze negocieri pentru repartizarea acestei poveri la nivel global'.

Migranţii sunt 'victime' ale proastei guvernări sau conflictelor din ţările lor, ca Siria, şi ale traficanţilor de carne vie fără scrupule, a admis prim-ministrul ungar. În opinia lui, soluţia este de a îmbunătăţi situaţia în ţara lor de origine, 'şi nu de a le oferi o viaţă nouă în Europa'.

'Migraţia trebuie să fie ordonată, sigură, reglementată şi responsabilă', a subliniat el.

În deschiderea reuniunii, Ban Ki-moon a atras atenţia asupra tentaţiei de 'a ridica ziduri' şi de 'a exploata frica', aşa cum este acuzat Viktor Orban.

'Viitorul nu aparţine celor care caută să ridice ziduri şi să exploateze frica', a afirmat secretarul general al Naţiunilor Unite.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO