1EUR = 4.8024 RON | Bucureşti 15 º

Extern

Europarlamentare: Conservatorii pe primul loc în Germania, ascensiunea partidului anti-euro - sondaj

Conservatorii cancelarului Angela Merkel s-ar situa pe primul loc înaintea social-democraţilor la alegerile europene din Germania, potrivit unui sondaj dat publicităţii joi seară care scoate în evidenţă o ascensiune a partidului anti-euro AfD (Alternativa pentru Germania), transmite AFP.

23 mai, 2014 | Agerpres

Potrivit Politbarometer, ancheta prezentată de postul public de televiziune ZDF, creştin-democraţii şi ramura lor bavareză CSU ar obţine 37,5% din voturi (-0,5 puncte în raport cu sondajul realizat în urmă cu o săptămână), iar social-democraţii, partener în guvernul de mare coaliţie condus de Angela Merkel, 26,5% (-0,5 puncte).

Partidul anti-euro AfD ar obţine 7% din sufragii, în creştere cu un procent faţă sondajul de săptămâna trecută. Înfiinţat în primăvara lui 2013, AfD, care pledează pentru o 'părăsire ordonată' a monedei unice, a creat surpriza la parlamentarele desfăşurate în septembrie 2013 în Germania, când a fost la un pas de a atinge pragul de 5% pentru a intra în Bundestag.

Dintre cele două partide de opoziţie reprezentate în parlamentul federal, Verzii ar primi 10% dintre sufragii (-1 punct), stânga radicală Die Linke 7,5% (-0,5 puncte), conform acestui sondaj realizat, la 21 şi 22 mai, pe un eşantion de 1.248 de persoane de către institutul Forschungsgruppe Wahlen, cu sediul la Mannheim (sud-vest).

Partidul liberal (FDP), care nu mai este reprezentat în Bundestag după legislativele din septembrie, ar obţine 3,5% din voturi (+0,5 puncte).

Dintre persoanele chestionate, 40% se declară interesate în mare măsură de alegerile europene, cu două procente mai mult faţă de săptămâna trecută, iar 59% sunt puţin interesate sau deloc de acest vot, în scădere cu trei puncte, încheie AFP.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO