1EUR = 4.7776 RON | Bucureşti 11 º

Extern

Europarlamentare: Conservatorii pe primul loc în Germania, ascensiunea partidului anti-euro - sondaj

Conservatorii cancelarului Angela Merkel s-ar situa pe primul loc înaintea social-democraţilor la alegerile europene din Germania, potrivit unui sondaj dat publicităţii joi seară care scoate în evidenţă o ascensiune a partidului anti-euro AfD (Alternativa pentru Germania), transmite AFP.

23 mai, 2014 | Agerpres

Potrivit Politbarometer, ancheta prezentată de postul public de televiziune ZDF, creştin-democraţii şi ramura lor bavareză CSU ar obţine 37,5% din voturi (-0,5 puncte în raport cu sondajul realizat în urmă cu o săptămână), iar social-democraţii, partener în guvernul de mare coaliţie condus de Angela Merkel, 26,5% (-0,5 puncte).

Partidul anti-euro AfD ar obţine 7% din sufragii, în creştere cu un procent faţă sondajul de săptămâna trecută. Înfiinţat în primăvara lui 2013, AfD, care pledează pentru o 'părăsire ordonată' a monedei unice, a creat surpriza la parlamentarele desfăşurate în septembrie 2013 în Germania, când a fost la un pas de a atinge pragul de 5% pentru a intra în Bundestag.

Dintre cele două partide de opoziţie reprezentate în parlamentul federal, Verzii ar primi 10% dintre sufragii (-1 punct), stânga radicală Die Linke 7,5% (-0,5 puncte), conform acestui sondaj realizat, la 21 şi 22 mai, pe un eşantion de 1.248 de persoane de către institutul Forschungsgruppe Wahlen, cu sediul la Mannheim (sud-vest).

Partidul liberal (FDP), care nu mai este reprezentat în Bundestag după legislativele din septembrie, ar obţine 3,5% din voturi (+0,5 puncte).

Dintre persoanele chestionate, 40% se declară interesate în mare măsură de alegerile europene, cu două procente mai mult faţă de săptămâna trecută, iar 59% sunt puţin interesate sau deloc de acest vot, în scădere cu trei puncte, încheie AFP.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO