Europarlamentare Grecia: Înaintea alegerilor, premierul promite 770.000 de locuri de muncă până în 2020

Primul ministru grec Antonis Samaras a prezis crearea a 770.000 de noi locuri de muncă şi o rată a şomajului, în prezent de 26,5%, sub media europeană până în 2020, într-un discurs de campanie ţinut marţi cu patru zile înaintea alegerilor europene şi locale foarte strânse în Grecia, notează AFP şi Reuters.
Economica.net - mie, 21 mai 2014, 03:55
Europarlamentare Grecia: Înaintea alegerilor, premierul promite 770.000 de locuri de muncă până în 2020

Primul ministrul conservator în fruntea unei coaliţii cu socialiştii din iunie 2012 a asigurat că Grecia îşi va recăpăta până atunci ‘prosperitatea dinaintea crizei’.

Antonis Samaras, care a vorbit în faţa membrilor partidului său şi guvernului pentru a-şi expune ‘viziunea de dezvoltare naţională’, ‘fără greşelile din trecut’, a asigurat că 770.000 de noi locuri de muncă vor fi create până în 2020 dintre care 550.000 în patru ani.

El şi-a fundamentat viziunea pe auditul unor institute de cercetare naţionale şi internaţionale şi a detaliat schema de creştere propusă: 225.000 de locuri de muncă în turism, 315.000 în sectorul agricol, 70.000 în domeniul marinei comerciale, 50.000 în cercetare şi noi tehnologii, 40.000 în domeniile energiei şi mediului, 45.000 în sectorul logistic, 25.000 în industria farmaceutică.

‘Fiecare milion de turişti suplimentari aduce ţării o creştere în plus de 1%’, a declarat primul ministru, care prezice un nou record de 20 de milioane de vizitatori în acest an faţă de 18 milioane anul trecut.

Pentru a atinge acest obiectiv, Antonis Samaras a citat un cortegiu de pârghii: costuri mai mici de producţie /transport, energie/, scăderea progresivă a impozitelor care au crescut cu criza, ameliorarea accesului la credite, deschiderea la investiţii străine.

Pe baza aceloraşi studii, el a estimat că pentru a recâştiga cele 50 de miliarde din PIB-ul pierdut în şase ani de recesiune, este nevoie de ‘150 miliarde de investiţii’.

După o revenire a creşterii în 2014, ţara vizează o creştere a PIB-ului de 2,9% în 2015 şi 3,7% în 2016, a adăugat Samaras.

Acest proiect va fi posibil dacă ţara îşi păstrează ‘stabilitatea’, a subliniat el într-o aluzie devenită recurentă de la începutul campaniei pentru alegerile europene şi alegerile locale, legată de incertitudinea unei victorii a SYRIZA .

Partidul stângii radicale a înregistrat un scor încurajator în regiunea Atenei, cu 1/3 din electorat, în primul tur al alegerilor locale şi regionale.

Liderul său Alexis Tsipras, candidat al stângii europene la preşedinţia Comisiei, i-a denunţat marţi pe cei care ‘cu arma de minciuni şi şantaj intrigă poporul’.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...