1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

News

Europarlamentare - sondaj: câte locuri ar putea obţine partidele din România în Parlamentul European

Parlamentul European a lansat noi estimări ale viitoarei sale componențe, în baza unei selecții de sondaje naționale reprezentative. În România, PSD continuă să conducă în topul preferințelor electoratului, urmat de PNL, scrie ROMANIATV.net.

03 mar, 2019 | RomaniaTV.net

Parlamentul European a publicat un nou set de estimări despre cum ar putea arăta componența sa după alegeri, în baza sondajelor realizate până la sfârșitul lunii februarie. Cifrele provin dintr-o selecție de sondaje reprezentative efectuate de institute naționale de sondare a opiniei publice din statele membre și agregate de Kantar Public în numele Parlamentului European, se arată pe pagina legislativului european, scrie ROMANIATV.net.

Pentru România, au fost agregate datele a două case de sondaje, INSCOP și CURS, cu cifre din luna februarie.

Potrivit cifrelor calculate, PSD va obține cele mai multe voturi (30%) și cele mai multe locuri (11), urmat de celelalte partide (USR și PLUS au fost măsurate separat, înainte de anunțarea Alianței 2020 USR-PLUS).

România are alocate 33 de locuri de eurodeputați dintr-un total de 705 pentru legislatura următoare.

Parlamentul European va publica estimări actualizate la fiecare două săptămâni până la finalul lunii aprilie și săptămânal în luna mai până în ziua alegerilor. Sondajele inițiale de la ieșirea de la vot vor fi publicate pe 26 mai, pentru acele țări unde acestea vor fi realizate și unde votul se va termina, începând cu orele 18.00 și apoi la fiecare oră până la finalizarea rezultatelor parțiale din toate statele membre.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO