1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 3 º

News

Europarlamentarul Adina Vălean: Rusia nu face decât să anexeze Ucraina bucată cu bucată

Europarlamentarul liberal Adina Vălean consideră că, în timp ce unii europarlamentari fac declaraţii răsunătoare condamnând atitudinea Rusiei, aceasta nu face decât 'să anexeze Ucraina bucată cu bucată'.

16 apr, 2014 | Agerpres

'Se fac declaraţii răsunătoare condamnând atitudinea Rusiei, ne-am exprimat indignarea vizavi de atitudinea sovietică a Rusiei, ne exprimăm îngrijorările. Dar, în tot acest timp, Rusia nu face decât să anexeze bucată cu bucată Ucraina. În acelaşi timp, preşedinte (PE Martin) Schulz vorbeşte de interesele comune ale UE şi Rusiei. Nu toţi suntem gata să ne vindem sufletul pentru gaz rusesc. Poate că este uşor pentru unii să vorbească aşa, pentru că nu au simţit pe pielea lor ce înseamnă o presiune a Rusiei. Dar cei din România, Polonia sau Germania de Est, care au murit luptând pentru libertate şi democraţie, ştiu ce înseamnă toate acestea şi pentru acestea luptă astăzi ucrainenii. Haideţi să nu repetăm aceeaşi greşeală ca şi cu Moldova. Nu putem elabora rezoluţii, e prea târziu. E nevoie de o perspectivă de apartenenţă la Uniunea Europeană, şi haideţi să semnăm acordul', a îndemnat Adina Vălean cu prilejul unei dezbateri consacrate crizei din Ucraina, care a avut loc la Strasbourg.

Parlamentul European reunit la Strasbourg a găzduit miercuri ultima dezbatere asupra crizei din Ucraina, înainte de alegerile europene din luna mai. Dezbaterea intitulată 'Presiunea exercitată de Rusia asupra ţărilor din Parteneriatul estic şi în special destabilizarea Ucrainei de est' a avut loc în prezenţa comisarului european pentru extindere şi politică de vecinătate, Stefan Füle, şi a vizat cele mai recente evoluţii din Ucraina, concentrându-se pe presiunile şi acţiunile Rusiei în Estul Ucrainei. Dezbaterea a avut loc înainte de întâlnirea de joi, 17 aprilie, de la Geneva dintre Ucraina, Uniunea Europeană, Statele Unite şi Rusia, dată la care Parlamentul European va adopta şi o nouă rezoluţie pe acest subiect.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO