Eurosport HD şi Eurosport 2 HD intră în grila platformei Focus Sat a UPC

Focus Sat România a anunţat extinderea grilei sale de canale HD prin adăugarea a două noi televiziuni, Eurosport HD şi Eurosport 2 HD, cu ocazia Jocurilor Olimpice şi a Campionatului European de Fotbal 2012.
Economica.net - mie, 06 iun. 2012, 09:27
Eurosport HD şi Eurosport 2 HD intră în grila platformei Focus Sat a UPC

Începând de miercuri, clienţii care aleg opţiunea HD de la Focus Sat se vor putea bucura şi de conţinutul de pe Eurosport şi Eurosport 2, la cea mai bună calitate – High Definition (HD).

„Ne concentrăm eforturile pe oferirea celor mai bune experienţe clienţilor noştri, experienţe care devin posibile prin intermediul serviciilor pe care noi le furnizăm – conţinut bogat, imagini şi sunet de calitate. Ne bucurăm că extindem grila Focus Sat HD cu două canale Eurosport, în perioada în care se desfăşoară competiţii sportive foarte interesante”, declară Catalin Iţu, director Focus Sat România.

Eurosport HD şi Eurosport 2 HD vor transmite toate competiţiile sportive importante în format HD, iar majoritatea vor fi transmise în direct. Acest lucru înseamnă aproximativ 2.400 de ore de conţinut HD nativ pe an pentru Eurosport HD – inclusiv evenimente prestigioase care au loc în 2012 precum Jocurile Olimpice sau evenimente cheie ale sporturilor olimpice (înot, Campionatul European de Atletism etc), turnee de tenis de Mare Slem (Roland Garros, US Open, Australian Open), tururi de ciclism (Turul Franţei), evenimente din lumea sporturilor cu motor (WTCC, Le Mans, Campionatele Mondiale Superbike etc).

Pe Eurosport 2 HD vor fi transmise aproximativ 2.000 de ore de conţinut HD pe an, inclusiv meciuri de fotbal din Bundesliga, Eurocupa la Baschet, turneee de tenis WTA şi ATP şi turnee de Mare Slem, sporturi de acţiune precum Turul Dew, sporturi de iarnă (ski, Cupa Mondială la Snowboard etc).

„Eurosport are un parteneriat pe termen lung cu Focus Sat şi suntem încântaţi că abonaţii Focus Sat au acum acces la ambele canale Eurosport în format HD pentru a se putea bucura de o experienţă de vizionare uimitoare, inclusiv de finala Roland Garros care este transmisă în direct în format HD pe Eurosport HD şi Eurosport 2 HD”, a declarat Jean Thierry Augustin, Managing Director Achiziţie Drepturi, Distribuţie şi Dezvoltare la Eurosport.

Printre evenimentele de care clienţii Focus Sat HD se vor putea bucura pe perioada verii, în format HD, se numără: Campionatul European de Fotbal Euro 2012 (8 iunie – 1 iulie), Turul Franţei (30 iunie – 22 iulie) şi Jocurile Olimpice 2012 (25 iulie – 12 august).

Intenţia lansării Eurosport HD şi Eurosport 2 HD pe platforma de satelit Focus Sat a UPC a fost anunţată încă din 22 mai de Magnus Ternsjö, managing director al diviziei de satelit a UPC, în cadrul evenimentului Bucharest Business Breakfast, organizat la Bucureşti.

Focus Sat România, primul operator de televiziune digitală prin satelit din România, s-a lansat în noiembrie 2004. Focus Sat este singurul operator de servicii Direct-to-Home din România care oferă un sistem de plată prin cartele de reîncărcare pre-pay. În aprilie 2006, compania Focus Sat a fost achiziţionată integral de UPC România, parte a grupului american Liberty Global International. La 31 martie 2012, Focus Sat avea un portofoliu de 284.000 de clienţi, în creştere cu aproximativ 17% faţă de acelaşi trimestru al anului 2010.

UPC România este una dintre cele mai mari companii de comunicaţii prin cablu din România. Reţelele UPC România deservesc, în acest moment, aproximativ 1.146.100 de clienţi în 200 oraşe. Liberty Global Inc. este liderul industriei mondiale de comunicaţii prin cablu oferind servicii avansate de video, voce şi internet în bandă largă, pentru a-şi conecta clienţii la lumea informaţiei, a comunicării şi a divertismentului.

Eurosport este un important grup media de sport european. Televiziunea pan-europeană Eurosport este transmisă în 20 de limbi şi este prezent în 129 de milioane de locuinţe din 59 de ţări. Eurosport HD este simulcastul său în format HD. Eurosport 2 este transmis în 18 limbi şi este prezent în 57 de milioane de locuinţe din 47 de ţări. Eurosport 2 HD a fost lansat în august 2009.

Te-ar mai putea interesa și
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase pasaje pietonale în Ilfov
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase ...
Companiile TQM Management S.R.L. şi Like Consulting S.R.L. au fost desemnate câştigătoare ale licitaţiilor pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate (SF) şi a Proiectelor pentru Autorizarea......
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Metrorex a prezentat miercuri imagini cu execuția primelor segmente de pereți mulați la Magistrala 6, realizate la viitoarele ...
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
''Portretul domnişoarei Lieser'', de Gustav Klimt, tablou rămas neterminat din cauza morţii artistului austriac, a fost ...
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă nicăieri
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă ...
Președintele american Joe Biden a promulgat astăzi legislația privind acordarea de ajutoare către Ucraina, Israel și ...