Evacuarea taberei improvizate de la Idomeni s-a încheiat

Poliţia elenă a anunţat joi că evacuarea taberei improvizate pentru refugiaţi de la Idomeni s-a încheiat, transmite AFP, potrivit Agerpres. 
Economica.net - joi, 26 mai 2016, 14:32
Evacuarea taberei improvizate de la Idomeni s-a încheiat

În a treia zi a operaţiunii de evacuare a taberei, ”am transferat încă 783 de persoane şi nu mai există decât corturile organizaţiilor umanitare”, a indicat un reprezentant al poliţiei elene.

”Tabăra a fost evacuată fără a fi nevoie de folosirea forţei”, a declarat ministrul grec al protecţiei civile, Nikos Toskas, pentru postul de televiziune ERT.

Operaţiunile de evacuare şi relocare a migranţilor aflaţi la Idomeni au început marţi când peste 2.000 de refugiaţi şi migranţi au părăsit tabăra, situată la graniţa Greciei cu Macedonia, şi au fost transportaţi cu autobuze spre ceea ce autorităţile au spus că sunt ‘tabere mai bune’ în altă parte.

Luni, în ajunul începerii operaţiunii de evacuare, în tabăra de la Idomeni se aflau 8.424 de persoane.

Tabăra de la Idomeni a fost creată de Agenţia ONU pentru refugiaţi în septembrie 2015, când se înregistra vârful valului migraţionist, pentru a se îngriji de imigranţii care porneau pe ruta balcanică pentru a ajunge în ţările mai bogate din nordul Europei.

La început, tabăra a cuprins corturi mari care găzduiau circa 2.000 de persoane ce stăteau pe termen scurt, precum şi servicii medicale şi juridice. Populaţia din tabără a crescut însă rapid la sfârşitul lui 2015, atunci când Macedonia şi alte ţări au început să introducă restricţii privind imigranţii care intră pe teritoriul lor.

La momentul în care ruta balcanică a fost blocată în martie la graniţa dintre Macedonia şi Grecia, circa 12.000 de persoane locuiau în tabără. Acestea erau nevoite să aştepte ore întregi la rând pentru a primi hrană, iar corturile au fost de multe ori inundate.

În pofida condiţiilor de trai mizere din tabăra de la Idomeni, mii de refugiaţi au rămas până în ultima clipă în acest loc în speranţa continuării drumului lor către Macedonia şi apoi, mai departe, către vestul Europei.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...