1EUR = 4.7550 RON | Bucureşti 22 º

News

Țevi de ultimă generație pentru industria petrolieră, produse la Silcotub. Investiție de 62 mil. dolari

O linie de producție pentru țevi cu conexiuni premium, utilizate de companiile petroliere în medii dificile, a fost inaugurată miercuri, la Zalău, de compania Tenaris Silcotub, ca urmare a unei investiții totale de circa 62 milioane de dolari.

20 noi, 2013 | Agerpres

Având o capacitate de 35.000 tone pe an, linia procesează țevi cu conexiuni premium utilizate de companiile petroliere în operațiuni în medii dificile precum offshore, la mare adâncime, corozive, în puțuri cu temperaturi și presiuni ridicate.

Potrivit companiei din Zalău, linia înglobează un nivel înalt de automatizare, condiții optime de sănătate, siguranță și ergonomie pentru operatori și cele mai bune tehnologii disponibile pentru reducerea amprentei proceselor asupra mediului.

Până în prezent, 66 de oameni au fost angajați și instruiți pentru a lucra în noua activitate de producție.

"Linia noastră este proiectată în așa fel încât, în primul rând, să ofere siguranță în exploatare. Veți vedea multe computere cu touch-screen și un mediu foarte curat, absolut nou. Acesta este standardul pe care vrem să-l adoptăm pentru toate investițiile noastre viitoare. Toate acestea au necesitat eforturi, au necesitat muncă în echipă. Dacă mă gândesc la istoria acestei linii, e ca și cum m-aș gândi la nașterea unui copil. Nu suntem o familie, dar suntem ca o familie. Am așteptat nouă luni, mai mult sau mai puțin, cu multe eforturi, muncă suplimentară și îndoieli dacă vom putea porni linia la 1 octombrie. Am pornit-o la 1 octombrie, iar astăzi, așa cum faci cu un copil, vrem să îl arătăm prietenilor", a declarat la festivitatea de inaugurare Michele Della Briotta, responsabil Tenaris pentru Europa de Est și președinte al Consiliului de Administrație al Tenaris Silcotub.

El a afirmat că Tenaris va continua investițiile în România. "Vom continua să investim în această țară. (...) Acesta nu este finalul. Pentru noi este un pas înainte. Sper să fiu aici și în viitor pentru a inaugura altă investiție. Avem multe alte idei, avem și capabilitatea de a transforma aceste idei în ceva real", a menționat Della Briotta..

Inaugurarea acestei facilități de producție vine la un an după punerea în funcțiune, după altă investiție de 60 de milioane de dolari, a unei linii pentru finisarea țevilor cazane cu o lungime de până la 26 de metri și, de asemenea, la un an după achiziționarea unei facilități de producție a prăjinilor de pompare din Câmpina. Începând din 2005, Tenaris a investit peste 300 milioane de dolari în operațiunile sale din România.

Silcotub, parte a grupului Tenaris, este cel mai important producător român de țevi din oțel fără sudură de diametre mici utilizate în diverse aplicații din industria mecanică, auto-moto, a petrolului și gazelor naturale, industria chimică și petrochimică, industria energetică.

Unitățile sale de producție sunt situate în România, la Zalău — fabricarea țevilor fără sudură și la Călărași — oțelărie, acestora adăugându-se în acest an și fabrica de prăjini de pompare din Câmpina.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO